Kent u Greetje al?


Foto:

Kent u Greetje al?

Greetje is de naam van een serie overheerlijke producten, gemaakt van Betuws fruit. Greetje maakt jam die geen jam genoemd mag worden omdat er ‘te veel’ fruit en ‘te weinig suiker in zit, zuivelfruit, dessertsaus en stroop van het lekkerste fruit uit de Betuwe. 

Regio - Tot voor kort haalde Greetje het fruit bij de telers in de Betuwe op en maakte de producten in de ‘delicatessenfabriek’ in Capelle aan den Ijssel. Greetje heeft echter sinds begin 2021 een plek in de Betuwe gevonden om fruitbeleg (jam), zuivelfruit en fruitsauzen te laten maken. Marius en Lia van Beusichem van de Betuwse kersentuin in Zoelmond maken sinds kort in hun geheel nieuw gebouwde productieruimte de producten voor Greetje. De ambachtelijke productie van overheerlijke fruitproducten is daarmee weer terug naar de plaats waar het hoort: De Betuwe. Geen gesleep met fruit, maar verwerking zo dicht mogelijk bij de bron. “We maakten op kleine schaal al jam en wat andere producten, maar toen we gevraagd werden of we onze productie wat wilden professionaliseren en opschalen en voor Greetje wilden produceren hebben we daar eigenlijk meteen ja op gezegd”, blikt Lia van Beusichem terug. “In twee maanden tijd hebben we vervolgens in onze bestaande schuur een productieruimte, uiteraard alles volgens de geldende hygiëne- en voedselveiligheidsnormen, gebouwd en de inventaris gekocht”.

Gemaakt van puur fruit

Voor de verkoop van de Greetje producten zijn Marius en Lia van Beusichem een samenwerking aangegaan met Gerard en Koen Poldervaart van de Betuwse Fruitshop in Geldermalsen. “Via onze Fruitteeltshop, een onderdeel van de Betuwse Fruitshop, leveren we Greetje aan boerderijwinkels, delicatessenzaken, bakkerswinkels, enzovoort. Greetje valt letterlijk en figuurlijk goed in de smaak omdat het lekker is, maar ook lekker klinkt en bovendien puur Betuws is”, vertelt Gerard Poldervaart. “Greetje smaakt zo lekker omdat het gemaakt is van puur fruit, zonder kunstmatige geur- , kleur- en smaakstoffen.”

Assortiment uitbreiden

Zowel Gerard en Koen Poldervaart als Marius en Lia van Beusichem willen het assortiment Greetje producten verder uitbreiden. ‘Achter de schermen’ wordt gewerkt aan de ontwikkeling van onder andere een serie Greetje chutneys, Greetje appelcompote en Greetje fruit in glas. “Voor onze klanten is het leuk als ze een serie van verschillende producten onder de naam Greetje in hun winkel hebben”, weet Koen Poldervaart, verantwoordelijk voor de verkoop.

De komende maanden staan in het teken van het vergroten van de bekendheid en uitbreiding van het aantal verkooppunten. “We hebben twee ervaren mensen met een groot netwerk in de retail die ons helpen bij het vinden van meer afzetkanalen. De eerste mooie resultaten zijn er al”, vertelt Koen. “We hopen dit jaar het aantal verkooppunten fors uit te breiden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de Greetje fruitproducten uit de Betuwe”. Om het de consumenten nog gemakkelijker te maken, is Greetje ook te bestellen via het online platform www.puurbetuws.nl. Dit platform is mede door de Betuwse Fruitshop opgezet om de verkoop van Betuwse streekproducten te ondersteunen.

“Het uiteindelijke doel is dat iedereen die Greetje ziet, meteen denkt aan fruit en aan de Betuwe”, besluit Koen.

De Betuwse Fruitshop

De Betuwse Fruitshop is een winkel en lunchroom op het Marktplein 4 in Geldermalsen, midden in het hart van het fruitgebied de Betuwe. De Betuwse Fruitshop levert zowel (Betuwse)(streek)producten aan consumenten als aan zakelijke afnemers.

Betuwse kersentuin

De Betuwse kersentuin is een streekwinkel en kersen- en theetuin midden in een pruimen- en kersenboomgaard op de Molenweg 28 in Zoelmond. De Betuwse kersentuin produceert een deel van het assortiment Greetje fruitproducten. Daarnaast levert de Betuwse kersentuin fruitproducten onder private label aan diverse klanten en verwerkt het fruit van collega-fruittelers voor de verkoop in eigen winkel.

Afb1; Assortiment Greetje producten

Afb2: Vullen van potten Greetje Fruitbeleg in de productieruimte in Zoelmond

Afb3: Ambachtelijke productie van Greetje fruitbeleg door Betuwse kersentuin in Zoelmond.

(Foto’s: Betuwse Fruitshop)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden