Open Dag Ridderweide


Impressie van tennis op Ridderweide Open Dag
Impressie van tennis op Ridderweide Open Dag (Foto: eigen foto)

Open Dag Ridderweide

Op zaterdag 27 maart organiseert Ridderweide Tennis en Padel haar jaarlijkse Open Dag, waar iedereen uiteraard van harte voor uitgenodigd is. Ridderweide is dé padel- en tennisvereniging in Tiel, waar sportiviteit en gezelligheid de boventoon voeren en ligt pal tegen de wijk Passewaaij aan langs de Inundatiedijk.

Tiel - Jong en oud kunnen tijdens de Open dag kennismaken met de mogelijkheden die de Ridderweide biedt voor het beoefenen van de twee mooiste racketsporten: Tennis en Padel.

Wat is Padel?

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden. Padel is een racketsport met veel kenmerken van tennis en squash. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rallies en raakt daardoor steeds meer in trek bij tennissers, squashers en racketsportliefhebbers in het algemeen. Het spel wordt gespeeld als dubbelteam op een veld dat is omgeven door een glazen wand en een hekwerk. Het spel wordt gekenmerkt door snelle actie waarbij reactievermogen en inzicht van essentieel belang zijn. Ridderweide Tennis en Padel beschikt inmiddels drie jaar over twee padelbanen, waar druk gebruik van wordt gemaakt. Onder het genot van een muziekje worden er spannende wedstrijden gespeeld. Komend voorjaar vindt de KNLTB Padelcompetitie plaats met maar liefst 11 competitieteams vanuit de Ridderweide.

Word jij de nieuwe Nadal, Federer of Williams?

Daarnaast kun je bij de Ridderweide natuurlijk tennissen. Zowel tennis als padel is voor alle leeftijden. Voor de jeugdleden hebben we dit jaar weer veel activiteiten gepland, waarvan we natuurlijk hopen dat die allemaal door kunnen gaan. Zo zullen er bijvoorbeeld DJ, Meet & Play dagen gehouden worden. Lekker een balletje slaan onder het genot van muziek.

Op de vereniging is een zeer actieve groep 55+ leden die iedere week op de maandag- en vrijdagochtend gezellige wedstrijden speelt en in de zomer de woensdagochtend competitie met clubs uit de regio. Onder de ruim 300 leden van de Ridderweide zitten ook veel leden die allebei de sporten met veel plezier beoefenen.

Iedere donderdagavond is er Meet&Play, waar vaak een leuke mix van beginners en gevorderden met elkaar spelen. Nieuwe leden leren daardoor snel andere spelers kennen. Voorzitter Ridderweide Tennis en Padel, Björn Tannemaat: “Op zaterdag 27 maart tussen 10:00 – 14:00 organiseren we een Open Dag voor alle leeftijden om kennis te maken met de Ridderweide als vereniging, Tennis en Padel als sport en de padel- en tennisschool DTT+. Kom een clinic volgen en maak kennis met de Ridderweide.” De Ridderweide heeft een vol activiteitenprogramma gepland staan voor dit jaar, waaronder de Ridderweide Open in juli en in november het Ridderweide Stamppotten toernooi. Eind van het jaar gaat het park op de schop en worden er 4 spiksplinternieuwe kunstgrasbanen aangelegd en wordt het park voorzien van ledverlichting.

Tijdens de Open Dag volgen we alle op dat moment geldende Corona-maatregelen. Tennis en Padel is ook tijdens de lockdown mogelijk gebleven, waarbij voor senioren een maximum baanbezetting van 2 personen van kracht was. Ideaal om aan de techniek te schaven om het balletje net in de hoek weg te leggen. Junioren konden gewoon trainen.

Interesse in de Ridderweide? Meld je even aan via de website https://www.bit.ly/opendag_ridderweide voor een van de clinics, zodat we een coronaveilige planning kunnen maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden