Gemeente Buren schenkt duo fiets aan zorgcentrum


Foto:

Gemeente Buren schenkt duo fiets aan zorgcentrum

Woensdag 31 maart overhandigde Wethouder Niko Wiendels namens de Gemeente Buren een duofiets aan Zorgcentra De Betuwe. Hier kunnen alle inwoners van gebruikmaken om samen met een familielid of maatje te fietsen.

Wethouder Niko Wiendels “We vinden het belangrijk dat onze inwoners gezond blijven. Daarom is het belangrijk dat zij in beweging blijven. Er op uitgaan en onder de mensen komen. Ook wanneer zij minder mobiel zijn. Met de duofiets kunnen zij samen op pad, naar buiten en met een maatje of familielid genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft”. De duofiets is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Buren, Welzijn Rivierstroom en Zorgcentra De Betuwe.

Zo leen je duofiets

Alle inwoners van de gemeente Buren kunnen gratis gebruikmaken van de duofiets. Dit kan door hem te reserveren bij:
Zorgcentra De Betuwe, afdeling Welzijn en Gastvrijheid tel: O344-6999773 of mail naar: w&gvalentijn@stzdb.nl.
Na bevestiging kunnen zij hem ophalen bij De Valentijn in Maurik. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Natuurlijk kunnen inwoners ook spontaan bij De Valentijn langsgaan, maar dan lopen ze het risico dat de fiets al gereserveerd is.

Fietsmaatjes

De duofiets is geschikt voor twee personen. Inwoners die graag willen fietsen, maar geen maatje hebben, kunnen dit aangeven bij Welzijn Rivierstroom. Dan zoeken zij naar een geschikte vrijwilliger om samen mee te fietsen. Inwoners die wat voor een ander betekenen willen, kunnen zich aanmelden als fietsmaatje voor de duofiets. Dit kan door je te bellen naar Welzijn Rivierstroom. Telefoonnummer: 0344-514204 mail: info@welzijnrivierstroom.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden