Tiel gaat uitdaging West Betuwe voor NK Tegelwippen aan

Tiel gaat uitdaging West Betuwe voor NK Tegelwippen aan

Zoveel mogelijk tegels vervangen door groen, dat is het doel van het nationale evenement NK tegelwippen. De gemeente Tiel pakt de uitdaging van buurgemeente West Betuwe om mee te doen graag aan. Want groenere tuinen en een groenere omgeving helpen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Het zorgt voor  verkoeling in warme zomers en in groen zakt regenwater makkelijker weg dan in stenen.

Tiel - Wethouder Frank Groen hoopt net als zijn collega-wethouder in West Betuwe dat veel inwoners aan de slag gaan. “Ik roep onze inwoners op om ook mee te doen. Haal tegels uit uw tuin en vervang ze door gras en planten. Zo maakt u uw omgeving niet alleen groener, maar ook gezonder en bent u beter voorbereid op klimaatverandering. Een groene tuin is koeler en aangenamer in warme zomers. “

Iedereen kan meedoen

Elke inwoner kan meedoen door tussen 30 maart en 30 september tegels te wippen in de eigen tuin. Zij kunnen het aantal gewipte tegels met een bewijsfoto doorgeven op www.nk-tegelwippen.nl. Bewoners die hun (gevel)tuin veranderen maken kans op een prijs die begin oktober wordt uitgereikt. Ook gemeente, bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen meedoen. Wethouder Frank Groen: “We hebben net de stenen platen op de Waalkade weggehaald. Daarvoor in de plaats komt gras. Ook als we die niet mee mogen tellen, is dit een mooi voorbeeld van stenen er uit en groen er in.”

Buitenruimte klimaatbestendig inrichten 

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne: Een groener Nederland begint in je eigen tuin. De ambitie is om bewoners en gemeenten zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Dit sluit aan bij de afspraken binnen de RAS, de Regionale adaptatie strategie. Het NK Tegelwippen begint tegelijk met de Week van de Groene tuin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden