Juliëtte Liebregts wint halve finale voorleeswedstrijd!

Juliette Liebregts van basisschool De Viersprong uit Wijchen heeft in de regio Rivierenland/Wijchen de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats en werd gejureerd in Tiel.

Regio - Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021! 

De zes kandidaten hadden een filmpje ingestuurd waarin ze voorlazen uit hun favoriete boek. Aan de jury vervolgens de moeilijke taak om deze filmpjes te beoordelen en een winnaar te kiezen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met de camera was belangrijk. In een online jury-overleg werd door de voorzitter, wethouder Niko Wiendels van de gemeente Buren, de winnaar bekendgemaakt.

Juliëtte las een fragment voor uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotveld. De jury vond dat alle kandidaten kwalitatief heel dicht bij elkaar lagen, maar koos uiteindelijk voor de sprankelende presentatie van Juliëtte. Zij zal één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die vanwege de huidige situatie ook online gehouden zal worden op 18 mei a.s.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden