Schuldhulpmaatje voor Tielenaren met schuldproblemen

Sinds augustus 2020 is Stichting Maatjes voor elkaar Tiel actief met het werven van vrijwilligers, bestuursleden en fondsen. De stichting is een onderdeel van de landelijke vereniging Schuldhulpmaatjes, waar al meer dan 100 gemeenten bij aangesloten zijn. 

Tiel - Ondanks alle corona-maatregelen heeft Maatjes voor elkaar Tiel de afgelopen maanden een grote groep vrijwilligers kunnen verwelkomen. Zij gaan zich als schuldhulpmaatje inzetten voor inwoners van Tiel met (dreigende) schuldproblemen. 

Aangezien de maatjes geen fysieke cursussen hebben kunnen volgen, heeft de landelijke vereniging een digitale variant ontwikkeld. Een deel van de Tielse maatjes heeft inmiddels die cursus met succes afgerond. Zij worden ondersteund door twee nieuwe coördinatoren die ook de maatjes-cursus digitaal gevolgd hebben. 

De twee coördinatoren (Marie-José Wesselink (06-18051502) en Willy Merkelbach (06-18051501)) kunnen door inwoners met (dreigende) schuldproblemen vrijblijvend worden benaderd met al hun vragen. Afhankelijk van de hulpvraag worden schuldhulpmaatjes in overleg gekoppeld aan inwoners met schuldproblemen. 

Schuldhulpmaatjes bieden deskundig advies in het gezond houden van de financiële huishouding. Daar waar schulden zijn helpen zij bij het zoeken naar een oplossing of naar de juiste vorm van hulp. Deze hulp wordt gratis aangeboden.

Voor meer informatie over het werk van een schuldhulpmaatje en het indienen van een hulpvraag: bezoek de site www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/tiel/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden