Nieuwe directeur van de Montessorischool in Tiel, Tamara Blijdestein voelde zich gelijk welkom.
Nieuwe directeur van de Montessorischool in Tiel, Tamara Blijdestein voelde zich gelijk welkom. (Foto: Lisenka Pauw Fotografie )

Tamara Blijdestein: directeur Montessori Tiel

TIEL – Het is al de zesde week voor Tamara Blijdestein (40) uit Ede als directeur op de Montessorischool in Tiel. ,,De tijd vliegt nu al”, lacht ze. ,,En ik voel me hier erg thuis. De sfeer die deze school uitstraalt is heel erg fijn.” door Esther Coumans Voor de voorjaarsvakantie heeft de school, die dit jaar 25 jaar bestaat, afscheid genomen van directeur Marijke Pitlo. Na de vakantie heeft Tamara Blijdestein het stokje van haar overgenomen.

Tiel - ''Het team heeft mij heel goed opgevangen en ik voelde me hier gelijk welkom”, vertelt ze. ,,Je merkt dat het een hecht team is waar ik in terecht ben gekomen. Ze hebben allemaal hart voor de school.” De kersverse directeur woont met haar man en drie kinderen in Ede. Ze vindt het fijn om in de ochtend door de binnenvelden vanuit Ede naar Tiel te rijden. ,,Ook al zit ik dan in de auto, ik kan heerlijk van de natuur genieten. Het is echt een mooie rit.”
Blijdestein wist altijd al dat ze juf wilde worden. ,,Dat is nooit veranderd. Ik ben na de middelbare school naar de Pabo gegaan en heb vervolgens de Montessori opleiding gevolgd. Daarna heb ik 15 jaar als leerkracht, intern begeleider en locatieleider gewerkt op de Montessorischool in Ede. Mijn kinderen hebben ook allemaal op deze school gezeten. De jongste zit er nu in groep 5.” DYNAMIEK In 2017 maakt ze een uitstapje naar een basisschool in Apeldoorn. ,
,Maar ik miste het Montessorionderwijs”, geeft ze aan. ,,De vacature van de Montessori Tiel sprak me dan ook erg aan. Het is een kleinschalige school waar natuur, cultuur en voeding hoog in het vaandel staan. Tijdens het sollicitatiegesprek had ik gelijk een klik met de mensen hier en zij met mij. Op mijn verjaardag kreeg ik te horen dat ik was aangenomen, dus dat was een leuk cadeautje”, glundert ze.
,,En als ik dan over de gang loop, dan borrelt het helemaal in mij. Ik heb het Montessorionderwijs enorm gemist. Vooral de dynamiek van de verschillende leeftijdsgroepen waardoor kinderen van elkaar kunnen leren, de mate van zelfstandigheid bij de leerlingen en het materiaal waar een prachtige opbouw in zit van onder- tot bovenbouw. Het Montessorimateriaal is zo ontwikkeld dat het kind leert door te zien, te voelen en te doen. Vooral het zintuiglijk materiaal in de kleutergroepen en het rekenmateriaal zijn hier een mooi voorbeeld van. Eerst de som inzichtelijk maken, oefenen en dan automatiseren.”
Blijdestein wil graag een toegankelijke en empathische directeur zijn. ,,Ik bevind me graag op de werkvloer. Het contact met kinderen, leerkrachten en ouders vind ik heel erg belangrijk. Samen werken we aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarom staat mijn deur altijd voor iedereen open.”

De directeur geeft aan dat ze de Montessori Tiel meer naamsbekendheid wil geven in Tiel en omgeving: ,,We mogen echt trots zijn op ons onderwijs, onze school en wat we de kinderen allemaal kunnen bieden. We willen nog zichtbaarder worden voor de omgeving, zodat nieuwe ouders nieuwsgierig worden naar onze school. ’Help mij het zelf te doen met kennis en onderzoeken als basis’ is de slogan van de school. Door het zelf te doen groeit het zelfvertrouwen van een kind enorm. Daarbij kijken we naar wat het kind, binnen zijn of haar ontwikkeling, op enig moment nodig heeft om tot leren te komen. We spreken hierbij de intrinsieke motivatie aan, door onder andere een gestructureerde leeromgeving te creëren. De leerlijnen waarmee we de kinderen volgen zijn hierbij een mooi handvat voor de leerkrachten.”
De Montessori Tiel biedt veel ruimte voor de ontwikkeling van het kind en dat wordt van verschillende kanten belicht met onder andere natuur, cultuur en voeding waarbij het kind centraal staat.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website van de school: www.montessori-tiel.nl. Hier krijgt men een impressie van de school, waar zij voor staan, hoe zij samen met team, kinderen en ouders elke dag met plezier werken aan de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden