Foto:

Een stap vooruit voor verkeersveiligheid Buren

Wethouder Niko Wiendels onthulde 14 april de schoolzone bij de Koningin Beatrixschool in Buren. De schoolzone is een stap vooruit voor de verkeersveiligheid in Buren. De onthulling werd georganiseerd door leerlingen van de Koningin Beatrixschool.

Buren - Met de nieuwe schoolzone bij de Koningin Beatrixschool in Buren kunnen leerlingen veilig naar school fietsen. De wethouder Verkeer wil dat zelf uittesten en kwam op de fiets naar Buren. “Als je dan een schoolzone opent, dan moet je ook zelf op de fiets komen”, vertelt de wethouder tijdens de onthulling.

Onthulling georganiseerd door leerlingen
De directie en medezeggenschapsraad van de Koningin Beatrixschool en gemeente zijn blij dat de lopende en fietsende leerlingen nu veilig de school kunnen bereiken. De leerlingen van de basisschool hebben de onthulling van de schoolzone zelf georganiseerd. Zo zorgden ze ervoor dat de wethouder Verkeer het lint kon doorknippen en stonden de eerste leerlingen al klaar om de fietsstrook te gebruiken.

Verkeersveiligheid
De gemeente vindt verkeersveiligheid belangrijk. De afgelopen jaren is er overleg geweest tussen de Koningin Beatrixschool, politie en de gemeente Buren over het verbeteren van de verkeersveiligheid rond de school. Daarbij werd er vooral gekeken naar de verkeersveiligheid voor leerlingen die lopend of fietsend naar school komen.

Door het aanbrengen van gekleurde hekjes is de weg langs de school nu een aparte fietsstrook geworden. Zo worden de fietsende en lopende leerlingen van het drukke autoverkeer gescheiden.

Wethouder Niko Wiendels: “We zetten in op de verkeersveiligheid door het delen van de voorlichtingscampagnes, maar ook door het creëren van deze kleurrijke schoolzone. Op deze manier kunnen kinderen veilig naar school en hoeven ze zich in de fietsstrook niet druk te maken om voorbijrijdende auto’s. Natuurlijk moeten ze wel blijven opletten!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden