<p>In hun kleurrijke B&B ontvangen zij vooral veel fietsers en wandelaars, ze hebben het goed naar hun zin in hun kleurrijke huis in Tiel.</p>

In hun kleurrijke B&B ontvangen zij vooral veel fietsers en wandelaars, ze hebben het goed naar hun zin in hun kleurrijke huis in Tiel.

Samen brengen zij kleur naar Tiel

Eerst woonden ze in Maarssen waar ze ook een Bed&Breakfast runden. Eind vorig jaaar verhuisden ze naar Tiel. Waar ze heel erg blij mee zijn. Ze zijn gek op retro en dat zie je onder andere terug in hun grote huis, wat ook weer B&B is.

Tiel - Na het overlijden van haar eerste man bleef Clementine (66) alleen achter. "Wat moest ik met mijn grote huis in Maarssen?" vertelt ze. "Ik besloot er een B&B van te maken. Later leerde ik Anton kennen, hij had een horeca-achtergrond, runde hotels en was chef-kok. Maar hij is ook welzijnswerker en kan goed met mensen omgaan. We trouwden en runden samen de B&B die 'Harry's Home heet' want zo heette mijn eerste man".

Meesterkok

Anton (60) is eigenlijk kok, meester-kok zelfs. Hij beheerde onder andere hotels in Oost-Duitsland. Maar hij heeft ook een achtergrond in de zorg en begeleide bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten. Nadat hij Clementine leerde kennen werkte hij de laatste jaren nog drie tot vier nachten per week op een BP tankstation. Nu leeft hij zich volledig uit in de B&B in Tiel (of all places!). Het past precies bij zijn opleidingen en ervaring!

Retro

"We verhuisden op 4 december vorig jaar", vertelt Anton. Ze raden niemand aan in december te verhuizen, toch zijn ze al heel aardig op dreef. Ze pakten de tuin van hun nieuwe woning aan en de kamers voor de gasten zijn al helemaal gereed. "We gingen 1 maart open met de B&B, we hebben al ongeveer 30 overnachtingen gehad!" Het vrolijke stel is echt fan van de jaren '70 van de vorige eeuw. Dat is terug te zien in de gezellige en kleurrijke inrichting van hun woning. Alles is retro wat de klok slaat. Niet alleen hun eigen woongedeelte, ook de kamers van de B&B en zelfs het vervoer! Old-timer-liefhebben Anton heeft een knalgele VW-Kever voor de deur! Ze zijn de trotse eigenaren van 188 m2 woonruimte én 180 m2 tuin waar nu 1300 planten in staan, hoogstamfruitbomen kunnen groeien en er ruimte is voor een geurmuur met beplanting die aantrekkelijk zal zijn voor bijvoorbeeld vogels, bijen en insecten.

Tiel is wel viel

Het echtpaar is zeer positief over Tiel. "We kenden Tiel wel, mijn broer woont hier", zegt Clementine. "We zochten in de regio en hebben ongeveer 20 huizen bekeken. Dit is echter precies wat we zochten." Ze vinden het prettig wonen in Tiel. "Dit is een gezellige buurt, we wonen op loopafstand van de uitgestrekte uiterwaarden, maar ook van het centrum. Het is hier veel schoner dan dat we gewend zijn. De mensen zijn veel aardiger hier. Het lijkt wel of alles ruimer opgezet is dan waar wij vandaan komen. Daardoor zijn de mensen veel meer relaxed!" Ze wonen bij het nieuwe winkelcentrum Westlede. Anton vult aan dat het een gezellige buurt is waar ze al veel complimenten ontvingen. "We werken alleen met lokale ondernemers. Zoals de bakker van het winkelcentrum, die bood zelfs aan warme broodjes te maken, speciaal voor onze gasten!

Marjon de Lange

Het motto van Clementine en Anton: "aardig zijn kost niets!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden