Foto:

KWC week vmbo barstensvol hoogtepunten

Deze week hebben de KWC-leerlingen van het vmbo een KWC-week. De brugklassers van TL hebben in groepjes de stad Culemborg ontdekt, zodat ze de leefomgeving beter leren kennen. Ook hebben ze in de tweede helft van de week zich beziggehouden met het project Fawaka. 

Culemborg - Zij hebben een pop-up festival uitgewerkt en opgezet om de bewustwording op school rondom burgerschap te vergroten. GlobalandXL is een vaste waarde van deze KWC-week. In een gezamenlijk project hebben de leerlingen twee dagen hun eigen land bestuurd. Weet jij genoeg geld te verdienen, zie je welke problemen er op de loer liggen en werk jij goed samen met andere landen? De leider van het beste land verdiende een prijs. 

De klassen drie waren te gast bij Theater AanZ. Het thema van deze voorstelling was onder andere vooroordelen en het zoeken van je eigen identiteit. De spelers putten uit hun eigen ervaring en deelden dit met hun publiek. Voor veel leerlingen heel herkenbaar. Dit leverde een mooie en ontroerende interactie op. Als sportief hoogtepunt was er voor b/k het bezoek aan ’t Wilgje. Er werd geklommen, geklauterd, gegild, angsten overwonnen en vooral: plezier gehad! Er kon ook wat gevierd worden. De Anglia certificaten van onze vierde klassen B/K/T zijn uitgereikt. Iedereen was geslaagd op zijn/haar niveau of zelfs daarboven. Een felicitatie waard! Ondanks de lockdown en de beperkingen hebben de leerlingen genoten van een bruisende en afwisselende week. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden