Koningsdag Tiel 2021

Tiel - Helaas heeft het bestuur van de Oranjevereniging Tiel moeten vaststellen dat publieksevenementen ook voor 2021 niet mogelijk zijn. De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest met de Oranje bond en is er gewerkt naar een nationaal programma. Met het aangepaste programma kunnen we Koningsdag toch vieren . Maar dan wel : veilig, in onze eigen “bubbel”, digitaal en alleen buitenwanneer dat kan , in en om ons huis.

Onderstand volgt het opgestelde programma.

Vanaf 06.15 uur vlaggen

09.00 uur bezorging Oranje-tompouces bij de verzorgingshuizen in Tiel.

10.00 uur luiden van de klokken, en het zingen van het Wilhelmus.

Daarna in steden waar mogelijk een beiaardconcert . Voor Tiel zal dit pas om 12.00 uur zijn. Programma staat op www.oranjevereniging tiel.nl.

10 .00 uur tot 11.00 uur kinderspelen in straat en buurtpleinen.

Diverse organisaties hebben op hun website speciaal voor deze kinderspelen activiteiten staan die op lokaal niveau te doen zijn. Zie hiervoor : www.nusu.nl, www.speelbeweging.nl, www.thuisopavontuur.nl en www.ymca.nl/koningdag.

11.00 uur tot 13.00 uur Bezoek Koning aan Eindhoven rechtstreeks te volgen op NPO1

12.00 uur geeft onze stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek een Oranjeconcert op het carillon van de St Maartenskerk. Programma staat op www.oranjeverenigingtiel.nl.

15.00 uur in samenwerking met Omroep Max muzikaal programma in paleistuin Soestdijk

16.30 uur Nationale Borrel ook te zien via Omroep Max op NPO 1

De stichting Hackshield heeft speciaal rondom Koningsdag een game online staan om kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Hierover vind u alles op https://joinhackshield.nl. Game is te spelen van 19 t/m 30 april.

Vanaf 23 april zijn er een 3 tal uitzendingen door Omroep Max op NPO 1 over de geschiedenis van Koningsdag. Een programma vol hoogtepunten over 100 jaar viering Koningsdag .

Uitzenddagen zijn: 23 april om 16.35 uur, 24 april om 17.05 uur en 26 april om 16.35 uur.

Het bestuur van de Oranjevereniging Tiel wenst u een mooie Koningsdag toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden