Provincie zoekt doorstroommakelaars

De woningnood in Gelderland is hoog. Tot 2030 moeten er 80.000 woningen worden bijgebouwd. Daarnaast is goede doorstroming op de woningmarkt essentieel. Ouderen in huurwoningen vinden het vaak moeilijk een nieuwe woning te vinden, terwijl dit weer woonruimte voor starters kan opleveren. Door doorstroommakelaars in te zetten wil provincie Gelderland de woningmarkt weer in beweging krijgen.

Regio - Gedeputeerde Peter Kerris: Starters en gezinnen komen moeilijk aan een woning. Veel ouderen zoeken een woning die beter bij hun past, maar kunnen die niet vinden. Door ze daarbij te helpen maken we een woning vrij voor een gezin met kinderen, dat op zijn beurt weer een starterswoning vrijmaakt voor een jong stel. Zo slaan we 3 vliegen in één klap en zetten we de woningmarkt in Gelderland weer in beweging’.

Doorstromen

Doorstroommakelaars zorgen voor een betere afstemming tussen ouderen die willen verhuizen en het beschikbare woningaanbod. Zij helpen ouderen bij het zoeken naar een woning die past bij hun leeftijd en levensstijl. Zij werken hierin samen met gemeenten en woningcorporaties, huisartsen en hulpverleners.

Verhuisbonus

De inzet van diverse doorstroommakelaars moet komende jaren ruim 1.000 verhuisbewegingen opleveren, waardoor nog veel meer mensen een passende woning vinden. Wie wil doorstromen kan gebruik maken van een verhuisbonus van 2500 euro.

Actieplan Wonen

Met het Actieplan Wonen wil de provincie ervoor zorgen dat meer mensen een woning kunnen vinden die bij hun past. Eén de acties is het verbeteren van de doorstroming in de sociale huur door het inzetten van doorstroommakelaars. De doorstroommakelaars gaan rond de zomer van start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden