<p>Het moment van het lint doorknippen door mevrouw van Buren</p>

Het moment van het lint doorknippen door mevrouw van Buren

(Foto: Maxe den Boer)

Bewoners van zorgcentrumWalstede blij met nieuwe tuin

De bewoners van het zorgcentrum Walstede aan de Konijnenwal genoten maandag 26 april niet alleen van het zonnetje, maar ook van een extra feestelijk moment met de opening van de nieuwe tuin.

Tiel - De opening gebeurde vanwege de coronamaatregelen op aangepaste wijze, maar wel met een stijlvol samengesteld programma. Er werd officieel een lint doorgeknipt, de huisartiest zorgde voor een passend muziekje, er waren beweegactiviteiten en natuurlijk een hapje en drankje. Er heerste in alle opzichten een optimale sfeer.

Na meer dan een jaar zonder grote activiteiten mochten de bewoners met maximaal dertig personen bijeenkomen op het terrein van het huis. Mensen waren blij dat er weer wat te beleven viel. Genoten daarnaast van de pracht en praal, die de mooie tuin uitstraalde. Aan enthousiasme ontbrak het zeker niet, zo luidde de algemene conclusie. 

Bij het doorknippen van het lint sprak mevrouw van Buren, een 100-jarige bewoonster van Walstede, de volgende woorden: “Hopelijk wordt het deze zomer prachtig weer, zodat we met z’n allen goed kunnen genieten van de nieuwe tuin”. Iedereen wilde dat graag beamen. “Wat is dit toch leuk georganiseerd en wat zijn de mensen gelukkig”, aldus de woorden van omstanders die het feest konden aanschouwen vanaf de straat. “Ik zie mijn moeder helemaal stralen, wat een succes”, zo waren de woorden uit de mond van een kleindochter van een van de bewoonsters. De bewegingsagogen, die mede verantwoordelijkheid droegen voor de organisatie, waren ook in hun nopjes. ’’De blijdschap die we vandaag bij de bewoners zien is voor ons het allerbelangrijkste”. Vanuit de gehele organisatie was dit laatste een terugkerende reactie op deze dag: bewoners die geluk uitstraalden, zeker in deze moeilijke tijd. 

Vorig jaar zijn er in het begin van de zomer vanuit verschillende invalshoeken uit het huis ideeën geschetst over de vormgeving van de tuin. Belangen van bewoners, behandelaars, welzijn en zorg zijn toen samengebracht binnen een totaalplan. Het ontstane concept is vervolgens besproken met tuinbedrijf Flora Nova, dat daarna met grote vakkennis uitvoering heeft gegeven aan het project. Belangrijkste facetten welke terugkomen in de tuin zijn: veel zitplekken (met schaduw), beweeggerichte inrichting (waaronder een loopbrug, beweegroute en positionering van de tuinindeling), fruitbomen, eigen moestuinpakken om te onderhouden door bewoners en een fraaie pluktuin. De tuin van Walstede is nu helemaal klaar voor intensief gebruik.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden