Gemeente Buren ondersteunt horeca en winkeliers bij heropening

Horecabedrijven uit de gemeente Buren mogen ook dit jaar hun terras uitbreiden, of een nieuw terras oprichten. Zij hoeven geen huurkosten te betalen voor hun terras. Daarnaast mogen alle ondernemers en instellingen – met een gedoogverklaring - tijdelijk een tent of overkapping plaatsen. “Hiermee helpen we inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en bezoekers in deze lastige periode waarin we nog steeds te maken hebben met coronamaatregelen”, aldus wethouder Karl Maier. 

Gemeente Buren nam deze maatregelen vorig jaar, om ondernemers en inwoners maximaal de ruimte te geven. Omdat de coronapandemie nog steeds voortduurt, zijn de regels verlengd tot 1 november 2021, of het moment dat de landelijke coronamaatregelen komen te vervallen.

Meer ruimte voor ondernemers en inwoners op terras

Uitbreiding van terrassen kan plaatsvinden op eigen terrein, of in het openbare gebied. Dit gebeurt in overleg met de gemeente én de omgeving. De gemeente stelt zich flexibel op doordat ondernemers tijdelijk mogen afwijken van het bestemmingsplan en andere regels.

Wethouder Karl Maier: “Vanwege de 1,5 meter afstand kunnen er minder mensen op een terras dan normaal. Op deze manier geven we de horeca meer ruimte om te ondernemen, en we geven inwoners extra ruimte voor ontspanning. Uiteraard binnen de geldende maatregelen.”

Tent of overkapping tijdelijk mogelijk

Ondernemers kunnen tijdelijk een tent overkapping plaatsen zonder omgevingsvergunning. Bijvoorbeeld op een terras, of voor de deur van een winkel, zodat klanten droog kunnen wachten voordat ze naar binnen mogen. Ondernemers hebben hier wel een gedoogverklaring voor nodig. Hiervoor worden geen leges in rekening gebracht. Een aanvraag wordt beoordeeld op verschillende aspecten, waarbij brandveiligheid en een goede constructie het voornaamste zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden