Foto:
aangeboden door selfstoragetiel.nl

5 praktische tips voor het huren van opslagruimte

Soms kom je in je eigen woning net wat ruimte tekort. Misschien kun je de seizoensgebonden artikelen, zoals de kerstboom of loungeset, buiten het seizoen niet goed kwijt. Misschien moet je noodgedwongen verhuizen door een scheiding of ga je je huis renoveren. Wat de reden ook is, jij hebt behoefte aan goede opslagruimte. Maar waar vind je die? En hoe weet je nou wat de perfecte opslagruimte voor jou is? We zetten vijf praktische tips voor je op een rijtje, zodat je goed voorbereid een opslagunit kan huren.

  1. 1. Kies voor opslagruimte in de buurt

Als je in Tiel woont, is het niet logisch om een opslagbox in Groningen te huren. Door opslagruimte te huren in Tiel, kun je eenvoudig bij je spullen als je ze nodig hebt. Kies daarnaast een opslagruimte die goed bereikbaar is, zodat je je hier nooit zorgen over hoeft te maken.

  1. 2. Bereken het goede formaat

Opslagboxen komen in verschillende afmetingen. Je kunt al een opslagruimte huren vanaf 1 vierkante meter, maar ook grote boxen van 25 vierkante meter zijn beschikbaar. Het is zonde om een te grote of te kleine opslagruimte te huren, dus bereken goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Bedenk welke spullen er allemaal in de opslagbox moeten passen. Gaat het enkel om het opslaan van een paar dozen of wat klein gereedschap, of wil je een complete huisraad opslaan? Kies de opslagruimte die hier goed bij past. Twijfel je? Dan kun je beter voor de iets grotere optie kiezen, zodat je in ieder geval geen ruimte tekort gaat komen.

  1. 3. Kies een storage box bij de ingang of lift

Als je kunt kiezen, kies dan altijd een opslagruimte die zo dicht mogelijk bij de ingang of lift ligt. Vooral als je wat grotere of zwaardere spullen op wilt slaan, kan dit je flink wat gesjouw besparen. Een storage box op de begane grond is in zo’n geval het meest ideaal. Als je enkel wat kleine spulletjes op wil slaan, is dit iets minder belangrijk.

  1. 4. Zorg dat je altijd bij je spullen kunt

Plannen lopen nooit helemaal zoals je van tevoren denkt. Daarom kan het zomaar zijn dat je tussendoor ineens bij je spullen moet zijn. Dan wil je wel dat dit kan, zonder dat het gedoe of extra kosten oplevert. Daarom is een opslagbox huren bij een Self Storage formule ideaal. Zo heb je dagelijks toegang tot je spullen en kun je er net zo vaak heen als je zelf wil. Bovendien is op deze manier een opslagruimte huren enorm makkelijk en snel geregeld. Je zou zelfs vandaag je spullen nog kunnen gaan opslaan.

  1. 5. Huur een veilige opslagruimte

Dat je je spullen tijdelijk niet nodig hebt, betekent niet dat ze niet meer van waarde voor je zijn. Je wil dus wel zeker weten dat je spullen altijd veilig opgeslagen zijn. Kies daarom voor een opslagbox waarvan je zeker weet dat er voldoende beveiliging is. Een box in een complex met diverse beveiligingscamera’s en regelmatige controles is daarom een goed idee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden