Foto:

Ingezonden: Enquete autoluwe binnenstad Tiel

“Beste Tielenaar,

Binnenkort moet in een aantal straten in de binnenstad de riolering vervangen worden. De gemeente is van oordeel dat dit hét moment is om tegelijkertijd deze straten autoluw te maken en zo in te richten dat deze door een andere bestrating en meer groen aantrekkelijker worden voor wandelaars en bewoners van deze straten. Ook de looproute van de parkeergarage naar het winkel- en horecacentrum moet op een soortgelijke wijze verbeterd worden. 

Door dit plan gelijktijdig met het vervangen van de riolering uit te voeren kan behoorlijk op de kosten worden bespaard. Niettemin bedragen de extra kosten van het auto luw en aantrekkelijker maken meerdere miljoenen extra dan alleen het riool vervangen. Hierdoor kunnen onder meer andere plannen om de stad mooier en aantrekkelijker te maken voor alle inwoners en bezoekers zoals de Waalkade en de Veemarkt (nog) niet uitgevoerd worden. 

Los daarvan verwachten wij dat het parkeren voor bewoners en bezoekers van de binnenstad waaronder voor bezoekers van bewoners een stuk lastiger wordt. Het is ook nog onduidelijk waar en tegen welke kosten bewoners straks hun auto’s kunnen parkeren. Daarom hebben wij besloten om met de geringe middelen die we hebben een digitale enquête te organiseren. 

Het resultaat bieden we aan de leden van de gemeenteraad. Hierdoor kunnen zij bij het nemen van het definitieve besluit het resultaat van de enquete menemen. Wij verzoeken u daarom via onderstaande link de enquête voor 26 mei in te vullen en deze brief met link door te sturen naar uw sociale netwerk in Tiel https://forms.gle/oYGdGivPbqp5Db999

Bij voorbaat hartelijk dank.
Namens een bewonerscollectief van appartementencomplex in binnenstad Tiel,
Henk-Jan van der Munnik, bestuurslid VVe appartementencomplex”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden