Van der Valk Vitaal introduceert wandelgroep

Van der Valk Vitaal introduceert een wandelgroep onder leiding van André van Alphen. Deze wandelgroep is ontwikkeld om in beweging te blijven en tegelijkertijd ook sociaal contact te hebben met de medewandelaars. Het wandelen wordt geheel coronaproof georganiseerd, waar zowel jong als oud aan mee kan doen.

Tiel - “De sportieve wandeltrainingen worden steeds meer bezocht door verschillende doelgroepen, zegt trainer André. De groep bestaat uit een gezellig gezelschap vol gemotiveerde wandelaars”. André begeleid de gehele groep en zorgt elke wandeling voor nieuwe routes. Daarnaast verleent hij diverse trainingsadviezen. Tevens begeleidt André de wandelaars bij het maken van grote wandeltochten. Hierdoor wordt er op een laagdrempelige manier toch heerlijk gewandeld en ondertussen een prestatie geleverd.

‘’Ik coach iedere loper om het beste van hunzelf naar boven te halen, zodat ze zich fysiek en mentaal sterker gaan voelen’’ – André van Alphen


Positieve effect van wandelen

Wandelen heeft veel positieve effecten op lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat het hart en de longen sterker worden, je geheugen wordt beter en je krijgt er een goed humeur van. Verder is het ook goed voor de bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren. Tijdens de wandeling zorg je ervoor dat je lichaam meer weerstand kan bieden tegen negatieve invloeden van buitenaf.


Wandelen is gezond voor iedereen

De wandelgroep is ideaal om je conditie op peil te houden of om juist van start te gaan met het opbouwen van een conditie. Een goede conditie is belangrijk om vitaal te blijven en je fit te voelen, vooral nu in deze corona periode waarbij binnensporten niet zijn toegestaan. André: “ik zorg ervoor dat iedereen een training volgt die past bij zijn of haar conditie.”

Iedereen die zich vitaler wil voelen en zijn of haar conditie wil opbouwen of behouden is van harte welkom om gezellig mee te wandelen. Op de maandag staat een rustige duur training op het programma. En op woensdag wordt er gewerkt met tempotrainingen voor elk niveau.

Praktische info

De wandelgroep is elke maandag en woensdagavond van 19.15 – 20.45 uur. De start locatie is vanaf de ingang van Van der Valk Vitaal: Laan van Westroijen 10, 4003 AZ Tiel.
Meer informatie? Kijk dan op: https://www.vandervalkvitaal.nl/fysiek/wandelen/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden