Werkzaamheden vanaf 17 mei aan N833 Buurmalsen-Culemborg

Rijksstraatweg op 19 mei afgesloten voor doorgaand verkeer tussen 7.00-17.00  uur. Op woensdag 19 mei is de Rijksstraatweg (N833) tussen Buurmalsen en Culemborg afgesloten. 

Regio - De omleidingsroute loopt in twee richtingen via de N320, A2 en N327. Tijdens de afsluiting zorgen verkeersregelaars voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven. In verband met het verleggen van kabels en leidingen verplaatst de aannemer op 19 mei de barriers (scheidingsblokken) van het 1e deel van het traject tussen Buurmalsen en Oude Hoevenseweg naar het 2e deel tussen Oude Hoevenseweg en Beusichemse Broeksteeg. De kabels en leidingen worden verlegd als voorbereiding voor het aanleggen van een vrijliggend fietspad in 2 richtingen. Met de aanleg van dit fietspad verbetert provincie Gelderland de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg.

Werkzaamheden 

De werkzaamheden aan de N833 bestaan uit het verleggen van kabels en leidingen, het aanleggen van het vrijliggend fietspad, het verleggen van watergangen en inritten, en ten slotte het asfalteren van de hoofdrijbaan en aanplant van bomen. De werkzaamheden vallen uiteen in 3 trajecten: 

Buurmalsen – Oude Hoevenseweg

Langs dit traject is de aannemer bijna klaar met het verleggen van de kabels en leidingen. In de week van 17 mei starten herstelwerkzaamheden aan de rijbaan als gevolg van het verleggen van de kabels en leidingen. Vanaf 7 juni starten de werkzaamheden aan de watergangen, de aanleg van het vrijliggend fietspad en aanpassen van inritten. Verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden om-en-om langs het werkvak geleid. 

Oude Hoevenseweg – Beusichemse Broeksteeg

Op 20 mei start hier de aannemer met het verleggen van kabels en leidingen. Verkeer wordt de eerste vijf weken tijdens de werkzaamheden om-en-om langs het werkvak geleid. Vanaf eind juni geldt eenrichtingsverkeer van Culemborg naar de Beusichemse Broeksteeg. Eind september starten de werkzaamheden aan watergangen, inritten en het vrijliggend fietspad. Er geldt dan nog steeds eenrichtingsverkeer. 

Beusichemse Broeksteeg – Culemborg

Tussen eind juni en december 2021 werkt de aannemer hier aan het verleggen van de kabels en leidingen. Daarna volgen de werkzaamheden aan watergangen, inritten en het vrijliggend fietspad. Dit staat gepland tussen november 2021 en april 2022. Het eenrichtingsverkeer van Culemborg naar de Beusichemse Broeksteeg geldt tot en met december 2021. Vanaf januari 2022 wordt het verkeer weer in twee richtingen langs het werkvak geleid.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.gelderland.nl/n833.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden