TielTipTop is actie; vloggen, belonen met FlipPas en inzamelen van zwerfafval.
TielTipTop is actie; vloggen, belonen met FlipPas en inzamelen van zwerfafval. (Foto: Jan Bouwhuis)

Tiel Tip Top tijdens NLdoet

Jaarlijks zijn er in Tiel ruimen honderden vrijwilligers zwerfafval op. Toch zien we de laatste tijd onze straten weer vervuild raken met gebruikte mondkapjes en ander zwerfafval. Tijdens NLdoet organiseert Tiel Tip Top de grote lenteschoonmaak. Zo komen onze stad en dorpen er weer keurig bij te liggen. En het levert u wellicht ook nog eens FlipPas-punten op.

Tiel - Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top roept alle inwoners van de gemeente Tiel op om tijdens én na NLdoet van 28 en 29 mei met een vuilniszak een ommetje te maken voor een schonere buurt. Doe dit bijvoorbeeld met een huisgenoot of met het eigen gezin. Want u houdt zich natuurlijk nog wel altijd aan de coronamaatregelen.

Wilt u meedoen? De Gemeente Tiel geeft u graag een afvalgrijper en vuilniszakring te leen. Stichting Duurzaam Rivierenland zorgt, in opdracht van de gemeente, voor de uitleen van deze spullen. Stichting Duurzaam Rivierenland vindt u aan de Dr. Schaepmanstraat 1. Het telefoonnummer is (0344) 634 542.

Zwerfafval ophaalservice
Inwoners die meehelpen Tiel opgeruimd te houden hoeven natuurlijk niet zelf te betalen voor het verzamelde zwerfafval. De zwerfafvalzakken kunnen bij u thuis of ergens onderweg opgehaald worden door de AVRI. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is de AVRI te zeggen waar u de zakken hebt neergezet. Dit doet u het gemakkelijkst via het online webformulier op www.tieltiptop.nl/ophaalservice.

Lever uw zakken in bij Tiel Tip Top voor FlipPas-punten
De vrijwilligers van Tiel Tip Top werken het hele jaar door aan een schoner en socialer Tiel. Om het opruimen van zwerfafval aantrekkelijker te maken hebben zij de handen ineengeslagen met ondernemersvereniging Hart van Tiel. Op speciale inleverdagen ontvangt u maar liefst 150 FlipPas-punten (€1,50) per ingeleverde zakken zwerfafval.

Op zaterdag 5 juni staat de volgende inleverdag gepland op het terrein van Kringloopwinkel 2Switch (Secunda) aan de Spoorstraat 13-15. U kunt dan tussen 13.00 en 16.00 uur
uw vuilniszakken met verzameld zwerfafval inleveren bij het TielTipTop-inzamelpunt. Vergeet deze dag natuurlijk niet uw FlipPas mee te nemen. Voor aanvullende informatie verwijzen we graag naar www.tieltiptop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden