Versneld vwo-diploma bij VAVO-academie

De VAVO-academie van ROC Rivor biedt komend schooljaar naast vmbo-tl en havo ook vwo aan. Leerlingen vanuit het voorgezet onderwijs die het vwo-examen niet halen of blijven zitten in vwo 5 kunnen bij VAVO in Geldermalsen alsnog (versneld) een diploma behalen. Op donderdag 24 juni organiseert ROC Rivor een brede informatieavond op de hoofdlocatie in Tiel, waarbij ook geïnteresseerde leerlingen en hun ouders welkom zijn voor meer informatie over VAVO.

Regio - De VAVO-academie van ROC Rivor is al jarenlang een begrip in het Rivierengebied. Elk jaar helpen we vele leerlingen versneld aan een diploma. Met de toevoeging van vwo, is het aanbod compleet. VAVO-coördinator Joffrey Spierings vertelt: “We kunnen nu bijna alle voorgezet onderwijs leerlingen helpen met het behalen van een diploma. Leerlingen die gezakt zijn of blijven zitten vinden bij VAVO een fijne plek met betrokken docenten. We werken met individuele begeleiding en hebben maatwerk voor iedere student. Ik ben trots dat wij, als kleinschalige VAVO-academie, dit kunnen aanbieden”.

VAVO academie

Bij de VAVO-academie (voorgezet algemeen volwassen onderwijs) van ROC Rivor kun je versneld een volledige vmbo-tl, havo of vwo opleiding volgen, waarbij je twee examenjaren in één jaar doet. Ook is het mogelijk om één of meerdere vakken te studeren. VAVO is interessant voor leerlingen die gezakt zijn en het schooljaar niet overnieuw willen doen. Bij VAVO herkans je alleen de vakken die je niet gehaald hebt. Ook is VAVO interessant voor leerlingen die blijven zitten in vmbo-tl 3, havo 4 of vwo 5.

Informatieavond

Op 24 juni organiseert ROC Rivor een brede Informatieavond waarbij geïnteresseerde leerlingen welkom zijn op locatie Bachstraat in Tiel. Ook de docenten van VAVO zijn daar aanwezig voor persoonlijke informatiegesprekken. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden op www.rocrivor.nl/infoavond.

Over ROC Rivor ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden