Eerste gespreksronde Veilingterrein en Teisterbantlaan

Wat zijn de reacties en ideeën van omwonenden en andere geïnteresseerden over de herontwikkeling van het Veilingterrein en de woningbouwlocatie aan de Teisterbantlaan? Op 15, 17 en 22 juni gaat de gemeente met inwoners in gesprek over de ontwikkelingen op beide plekken.

Tiel - Door corona zijn grote bijeenkomsten niet mogelijk. Daarom zijn er op elke datum drie bijeenkomsten gepland. Aanmelden is verplicht. Dat kan op de website van de gemeente.  

De gemeente en partners, BPD | Gebiedsontwikkeling, Thius en het Lingecollege hebben ambities en ideeën om van het Veilingterrein een bruisende plek te maken voor alle inwoners. Daarom willen de partijen ook met inwoners in gesprek om reacties en ideeën op te halen. Ook zijn ze benieuwd wat omwonenden en andere belangstellenden hen willen meegeven voor de nieuwe woonbuurt aan de Teisterbantlaan.

Drie starttijden per datum

De bijeenkomsten op 15 juni over het Veilingterrein zijn uitsluitend voor direct omwonenden en bedrijven op en rond het Veilingterrein. Op de bijeenkomsten op 17 juni over het Veilingterrein is iedereen welkom. Deze bijeenkomsten zijn in de Vrije Markt op het Veilingterrein en starten om 17.00, 19.00 en 20.15 uur. De bijeenkomsten over de nieuwe woonlocatie aan de Teisterbantlaan zijn op 22 juni in het Beroepscollege van het Lingecollege. Deze bijeenkomsten starten ook om 17.00, 19.00 en 20.15 uur. Daar zijn omwonenden en andere belangstellenden welkom.

Programma

Na de inloop start iedere bijeenkomst met een centrale presentatie over de plannen. Daarna kunnen bezoekers een informatiemarkt bezoeken waar ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met de gemeente en de partners, reacties te geven en zelf met ideeën te komen.

Opgeven verplicht

In verband met corona gelden er strenge regels. Er kunnen per tijdslot van iedere bijeenkomst maximaal 30 bezoekers deelnemen. Daarom is aanmelden voor alle bijeenkomsten verplicht.

Aanmelden voor de bijeenkomsten over het Veilingterrein kan tot en met 9 juni op www.tiel.nl/veilingterrein.

Aanmelden voor de bijeenkomsten over de woonlocatie Teisterbantlaan kan tot en met 15 juni op www.tiel.nl/teisterbantlaan.

Online een reactie geven

Er is ook een mogelijkheid om online een reactie te geven op de ideeën voor het Veilingterrein en de nieuwe woonlocatie aan de Teisterbantlaan. Ga naar www.tiel.nl/veilingterrein of www.tiel.nl/teisterbantlaan en kies voor “Samenwerken en meedenken”.

Bruisend Veilingterrein en groene woonbuurt

Als alles volgens plan loopt, krijgt het Veilingterrein de komende jaren een echte metamorfose. Het Veilingterrein verandert in een aantrekkelijke woonbuurt met ongeveer 325-350 woningen voor jong en oud. Ook is het de plek voor een modern en duurzaam onderwijscomplex van het Beroepscollege van het Lingecollege. Waardevolle bebouwing op het Veilingterrein wil de gemeente behouden voor Tiel. Bijvoorbeeld om in te wonen, te werken en te ontmoeten. Het huidige Beroepscollege aan de Teisterbantlaan verhuist naar het Veilingterrein. Daardoor komt er aan de Teisterbantlaan ruimte voor een woonbuurt met ongeveer 60 woningen. Voor beide locaties is een concept gebiedsvisie gemaakt, waarin de ambities en ideeën staan. Deze conceptvisie staat op de website van de gemeente.

Vervolg

Na de participatiebijeenkomsten werkt de gemeente voor beide locaties het schetsontwerp stedenbouwkundig plan uit. Ideeën en reacties uit de eerste gespreksronde worden daarin meegenomen. Dit najaar vindt een tweede gespreksronde plaats. Eind 2021 wordt dan duidelijk of beide projecten met financiële ondersteuning gerealiseerd kunnen worden.

Meer informatie 

Meer informatie over beide projecten staat op www.tiel.nl/veilingterrein en www.tiel.nl/teisterbantlaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden