Kledingpakket voor kinderen

Gemeente Buren geeft bijstandsgerechtigde ouders pakket met nieuwe kleding voor hun kinderen.

Buren - In de afgelopen maand ontvingen ouders met een bijstandsuitkering een brief van de gemeente Buren. Bij deze brief zit een voucher waarmee bijstandsgerechtigde ouders een gratis kledingpakket kunnen aanvragen voor hun kind.

Samen met Stichting STOP wil gemeente Buren hét verschil maken in de levens van kinderen die dagelijks de gevolgen van armoede voelen. Dit doet de stichting onder andere door de uitgifte van kledingpakketten met kinderkleding. Er is bewust gekozen voor mooie nieuwe kinderenkleding. Zo kunnen kinderen uit gezinnen die in armoede leven ook eens trots zijn op hun mooie merkkleding.

Aanvragen kinderkledingpakketten

Stichting STOP stelt de kledingpakketten samen en zorgt ervoor dat de ouders de pakketten zo snel mogelijk bezorgd krijgen. Wanneer inwoners een brief met code ontvangen, kunnen zij deze gebruiken om in te loggen op de website van Stichting STOP. Hier kiezen zij zelf hun kledingpakket uit. Er zijn twee soorten kledingpakketten; een zomer- en winterkledingpakket. Op dit moment kunnen ouders de zomerpakketten aanvragen. Vanaf 1 september 2021 is het mogelijk om een winterpakket aan te vragen.

Ieder kind gelijke kansen

Naast de twee verschillende kledingpakketten kunnen ouders ook gebruik maken van de mogelijkheid om een speciaal verjaardagspakket voor kinderen te bestellen. Deze is beschikbaar voor kinderen onder de 12 jaar. Met de kinderkledingpakketten zorgt gemeente Buren er voor dat ieder kind i geschikte zomer- en winterkleding in de kast heeft hangen. Zo krijgt ieder kind binnen onze gemeente gelijke kansen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden