Foto:
aangeboden door Traffic Today

Vergroot je online autoriteit

Een goede online reputatie bij een zoekmachine als Google gaat niet over één nacht ijs, daarvoor is een gedegen strategie nodig. Een belangrijk onderdeel daarvan is linkbuilding. Nu zal dat je niet direct iets zeggen, dus daarom leggen we het je graag uit in deze blog. Je komt dan gelijk te weten wat het voor jou kan opleveren. 

Wat is het?

Linkbuilding is, kort gezegd, het verhogen van het aantal keren dat er naar jouw website gelinkt wordt vanaf andere websites. Slimmeriken zullen nu misschien het idee krijgen om allerlei websites aan te maken, puur om naar hun eigen site te linken. Maar dat gaat niet werken. Google rankt de links namelijk ook op relevantie en betrouwbaarheid. Het is dus zaak dat de links vanaf betrouwbare en goede websites komen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een blog op de site van een ander waarin naar jouw site of webshop wordt gelinkt. Het proces om je links op andere sites te krijgen is een proces dat je steentje voor steentje opbouwt, vandaar de naam linkbuilding

Ook op je eigen site

Het is voor Google belangrijk dat andere sites naar de jouwe verwijzen, maar ze kijken ook naar de ‘interne’ links. Dit zijn de linkjes die van de ene pagina op je site naar een andere linken. Zo maak je het je bezoekers makkelijk om door je site te navigeren en zorg je dat ze dus niet verdwalen. Dit is een proces dat continu bewaakt moet worden, het kan immers voorkomen dat pagina’s verdwijnen of veranderen. Als er dan toch nog naar gelinkt worden komen bezoekers op een verkeerde pagina uit of krijgen ze een foutmelding omdat de pagina niet meer bestaat. Dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk en wil je voorkomen. 

Wat levert het op?

Linkbuilding is een onderdeel van Search Engine Optimization, de tactiek om hoger in de Google zoekresultaten te komen. Wat het dus oplevert is een betere ranking en dus een hogere positie in Google op de zoektermen die voor jouw pagina relevant zijn. Daarnaast zorgt het via de links al voor meer verkeer naar je website en daarmee mogelijk een hogere conversie. 

Maar hoe doe je het?

Het gaat dus niet over één nacht ijs en het is geen klusje dat je zo even gepiept hebt. Gelukkig zijn er genoeg specialisten die je daarbij kunnen helpen, zoals die van Traffic Today. Neem eens een kijkje op de site van dit online marketingbureau en maak eenvoudig een afspraak. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden