Foto:

Start bouw Allardhof fase II in Buren

Het is zover! Deze maand ondertekenen Vincent Hendriks van Hendriks Bouw en Ontwikkeling B.V. en Tjapko van Dalen van KleurrijkWonen het contract waarmee de bouw van 10 sociale huurwoningen in Buren vaststaat.

Buren - Het project Allardhof ligt aan de Appelgaard, Marijkelaan en Prins Willem Alexanderstraat in het noordelijk deel van Buren (gemeente Buren). Op de locatie zijn in 2013 41 HAT woningen en 10 seniorenwoningen gesloopt. KleurrijkWonen en de gemeente hebben de ontwikkeling van Allardhof in twee fasen verdeeld. De 25 appartementen van fase 1 zijn samen met het park en een deel van het parkeren in 2015 opgeleverd. Na de zomervakantie start de bouw van de tweede fase; 10 levensloopbestendige huurwoningen.

Allardhof fase 2 bestaat uit twee woonblokken. Elk woonblok bestaat uit 5 levensloopbestendige woningen. Deze zogenaamde (af)TOP woningen zijn ontwikkeld door Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden. De woningen zijn voor een grootdeel gelijkvloers en hebben een compleet woonprogramma op de begane grond. Dat wil zeggen dat de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond gesitueerd zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich een 2e slaapkamer en de techniekruimte. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen zoals één-, twee- of meerpersoonshuishoudens.

De woningen worden duurzaam ontwikkeld conform de huidige richtlijnen van BENG (bijna energie neutraal gebouw), Alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

De voorbereiding van de bouw verloopt volgens planning. Het ontwerp is inmiddels definitief en de bestemmingsplanprocedure is doorlopen. De woningen worden gebouwd door Hendriks Bouwbedrijf uit Oss De omgevingsvergunning is aangevraagd en in september dit jaar start de bouw.

Start verhuur 

De woningen worden medio juni op Woongaard.com geplaatst. U kunt, als u woningzoekende bent, via Woongaard.com op deze woningen reageren. Aan de

hand van inschrijfcriteria, bijvoorbeeld urgentie inschrijfduur, inkomen en huishoudgrootte, wordt bepaald wie in aanmerking komt voor een woning.

Meer informatie over de woningen vindt u op www.kleurrijkwonen.nl/Project/Nieuwbouw-Allardhof-fase-2-Buren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden