Logo zakengidstiel.nl


Zorgrobot Zora motiveert bewoners Ravestein

De bewoners van Ravestein in Geldermalsen hebben de zorgrobot, geschonken door de Stichting Vrienden van Ravestein, officieel in gebruik genomen.

GELDERMALSEN - Het welkomstwoord van de locatiemanager Wim van Sijll is helder, “Hartelijk welkom, we hebben een nieuwe bewoner. En niet zomaar een bewoner, deze bewoner zorgt voor vertier, welzijn en bewustwording van de robotisering in de zorg.”

Zora, de zorgrobot, staat voor Zorg, Ouderen, Revalidatie & Animatie. Zora wordt veelal ingezet als dynamische prikkel voor mensen met dementie. Zij worden hiermee op een positieve manier gestimuleerd en gemotiveerd om mee te doen met oefeningen, dansen, spelletjes en nog veel meer. Zora wordt ingezet door bijv. fysio-, ergo en bewegingstherapeuten, zij gebruiken Zora om de repeterende oefeningen voor te doen aan de groep zodat zij zelf meer tijd hebben om de mensen in de groep één op één persoonlijke begeleiding te kunnen geven. Verder wordt Zora ook ingezet als communicatiemiddel. Denk hierbij aan kinderen met autisme of kinderen die bijv. te maken hebben gehad met misbruik. Belangrijk om te weten is dat Zora niet is ontwikkeld als vervanger van een zorgprofessional maar echt gezien moet worden als aanvulling. Daarbij heeft Zora ook geen kunstmatige intelligentie en zal zij altijd bediend moeten worden.

Reageer als eerste
Meer berichten