Logo zakengidstiel.nl


Yvonne Son-Stolk is al vier jaar de stuwende kracht achter de Zomerschool voor Senioren. Vanaf 17 juli gaat deze zomerschool in Tiel van start.
Yvonne Son-Stolk is al vier jaar de stuwende kracht achter de Zomerschool voor Senioren. Vanaf 17 juli gaat deze zomerschool in Tiel van start.

Senioren kunnen weer naar school

De vierde editie van de Zomerschool voor Senioren gaat vanaf 17 juli in Tiel van start. Voor een bescheiden bijdrage kunnen senioren tijdens de zomervakantie cursussen volgen en deelnemen aan activiteiten die passen bij hun leeftijd. Yvonne Son-Stolk stond in 2014 aan de wieg van de school en is nu vier jaar later nog steeds de drijvende kracht. Met haar kijken we terug en praten we over het programma van dit jaar.

Door Bert Leenders

TIEL - Sinds 2011 kiezen de leden van de gemeenteraad van Tiel steeds een wisselend jaarthema. Bijzonder is dat de raadsleden zelf het voortouw nemen en zorgen dat dit met enige ambtelijke ondersteuning en met hulp van de lokale samenleving ook uitgevoerd wordt.
In 2014 was het jaarthema gewijd aan de senioren. Yvonne Son Stolk: "We kozen dit thema, omdat het aantal senioren snel toeneemt. Doel was meer gebruik maken van de kennis en ervaring van senioren, maar hen ook handreikingen te geven bij het actief en zelfredzaam blijven. Dat is de beste manier om zo lang mogelijk gezond te blijven en vitaal oud te worden. Doen en ontmoeten staan daarbij centraal. Met een groep raadsleden hebben we een programma bedacht dat achteraf gezien een schot in de roos bleek. Alle onderdelen waarvan de seniorendag in de Agnietenhof, de ruilbeurs, bewegen met plezier en de zomerschool de belangrijkste activiteiten waren, trokken veel deelnemers en kregen in de volgende jaren een vervolg. Het is mooi dat allerlei organisaties de financiering hebben overgenomen en de activiteiten vaak in nauw overleg met senioren voortzetten."

Zelf is Yvonne nog steeds nauw betrokken bij de zomerschool. "Met een actieve werkgroep maken we het programma. Dankzij subsidies van het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, de Rabobank en verschillende bedrijven en instellingen hebben we dit jaar weer een aantrekkelijk programma samengesteld. Dat programma bestaat uit cursussen en workshops en een feestelijk afsluiting in het Regionaal Archief." Een blik op het programma toont onderwerpen als leren werken met de ipad, brandveiligheid en een rondleiding bij de brandweer, veilig (internet)bankieren, risico's in en om het huis, ontmoeten en bewegen, Theedoos maken en decoreren, iris vouwen, samen koken en eten en job groups. Yvonne verwacht dat er evenals de voorafgaande jaren rond de 400 senioren aan een of meer onderdelen van het programma zullen deelnemen. Wie nog mee wil doen moet wel snel zijn. De aanmelding sluit 15 juli.

www.servicepunt-thuiswonen.nl knop zomerschool of bel tel. 088-7004100.

Reageer als eerste
Meer berichten