Logo zakengidstiel.nl


Vakmanschap en FairTrade mooie combinatie voor Bakkerij Van Ooijen en Stadskroeg Van Geffen

TIEL - Afgelopen week zijn Stadskroeg van Geffen en Bakkerij Van Ooijen toegevoegd aan het gestaag groeiende aantal ondernemers die FairTrade een warm hart toedragen. Ook zij zijn nu de trotse bezitter van de 'Wij doen mee' sticker op de deur.

Dit zijn geen loze woorden, zo vertellen Magda en Gerard van Ooijen vol passie over hun vak. Ze weten van alle ingrediënten die ze gebruiken in hun chocolade producten, brood en gebak waar ze vandaan komen en hoe alles gemaakt wordt. Ze zijn bijvoorbeeld zelf in Guatemala geweest waar de cacaobonen vandaan komen van de Fairtrade Valrhona chocolade die ze gebruiken voor hun bonbons. Ze hebben gezien wat FairTrade op kan leveren voor gemeenschappen en hoe belangrijk het is voor de toekomst van kinderen.

Stadskroeg
David van Geffen is een jonge ondernemer die sinds 2015 de echte stadskroeg nieuw leven heeft ingeblazen en daaromheen door het jaar heen allerlei evenementen organiseert. Een ondernemer met een zaak in opbouw die nu al als een tweede thuis wordt bestempeld door zijn gasten, een prettige gastheer die ook direct oog heeft voor FairTrade, een prachtige toevoeging in de rij van Tielse ondernemers.

FairTrade Gemeentecampagne
In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor eerlijke internationale handel en duurzame productie. Om te zorgen dat meer mensen in ontwikkelingslanden een kans krijgen om hun levensstandaard te verhogen en zich te ontwikkelen, is het belangrijk dat meer producten volgens de FairTrade principes worden verhandeld. Dat kan wanneer meer consumenten en bedrijven FairTrade producten kopen, maar ook wanneer meer winkels, groothandels en cateraars voldoenden FairTrade producten aanbieden. De FairTrade Gemeentecampagne probeert daarom de vraag en het aanbod van FairTrade in Nederland te vergroten.

De titel FairTrade gemeente is een mooie opsteker voor de Tielse FairTrade werkgroep. De werkgroep gaat nu met nog meer enthousiasme door met FairTrade promotie. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar tiel.fairtrade@kpnmail.nl.

1 reactie
Meer berichten