Logo zakengidstiel.nl


Eropuit! Stadswandeling Culemborg

CULEMBORG - Om te laten zien wat Culemborg allemaal voor moois heeft, verzorgt de Stichting Stadsgidsen Culemborg op zaterdag 5 augustus een gratis rondleiding door de binnenstad van deze prachtige plaats. De stadswandeling begint om 11.00 uur op het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29. Rond 12.30 uur eindigt de tocht en kunnen de deelnemers zelf gaan genieten van wat de stad en haar omgeving nog meer te bieden heeft. Inschrijven is niet nodig.

De wandeling voert door de binnenstad van Culemborg langs oude kerken en de mooie synagoge. De gidsen vertellen enthousiast allerlei verhalen over gebouwen en gebeurtenissen in de stad. Zo zullen de rondleiders onder meer iets vertellen over de kaak aan het stadhuis waar vroeger de misdadigers te schande werden gezet. En wie weet waar het houtsnijwerk zit, dat herinnert aan de inval van Jan van Buren in Culemborg?

Bij het begin van de rondleiding bezoekt men kort het Elisabeth Weeshuis Museum. Natuurliefhebbers kunnen de mooie weeshuistuin bekijken, waar verschillende bloemen in bloei staan. Cultuurliefhebbers krijgen uitleg over het drieluik van Jan Deys. Daarna gaan de deelnemers op pad om de bezienswaardigheden van de binnenstad te bekijken. Tijdens de wandeling wordt er ook een kort bezoek gebracht aan de Grote of Barbarakerk.

Meer informatie via stadsgidsenculemborg.weebly.com

Reageer als eerste
Meer berichten