Foto Van Beek Dodewaard

Uchta vernoemt hoofdveld naar icoon Anton Keuken

Op zaterdag 28 oktober is het gerenoveerde hoofdveld van voetbalvereniging Uchta officieel geopend in aanwezigheid van wethouder Benschop van Sport en de drie topsponsors van de vereniging.

IJzerdoorn - Na een zomer hard werken door zowel de aannemer als diverse vrijwilligers is het veld gereed om op te voetballen. ''Als vereniging zijn we verheugd dat het hoofdveld weer is opgeknapt en het nu eveneens over een ondergrondse beregeningsinstallatie beschikt.''

De veldopening kreeg een speciaal tintje krijgen, omdat het veld werd vernoemd naar een zeer gewaardeerd persoon binnen de vereniging, Anton Keuken. De inmiddels 82-jarige Anton is al 67 jaar lid en gedurende die gehele periode een zeer actieve en betrokken vrijwilliger voor de vereniging. Inmiddels is Anton al enige tijd ziek en kon hij zelf helaas ook niet bij de opening aanwezig zijn. Onder aanwezigheid van de familie en andere belangstellenden mocht kleinzoon Brian uit naam van Anton het lintje doorknippen en het naambordje bij het veld onthullen. Brian benadrukte hoe enorm trots en vereerd Anton is.

De eerste wedstrijd op het vernieuwd veld werd direct met een prima resultaat afgesloten. Uchta 1 was met maar liefst 6-0 te sterk voor VCA uit Sint Agatha. Doelpunten kwamen op naam van Igor Renes (3), Bas Verbeek, Piet Verbeek en Haye de Vries.

Meer berichten
Shopbox