Foto: Cursusleiding

Jobmaatjes en JobGroups in Tiel hebben effect

Je baan verliezen, het kan tegenwoordig iedereen overkomen. Ondanks het ‘herstel van de economie’ is het voor veel mensen niet eenvoudig om passend werk te vinden. Vooral als je wat ouder bent of een arbeidsbeperking hebt, is het pittig om jezelf ‘overnieuw uit te vinden’. Het is mooi als er dan mensen zijn die de tijd nemen om met je mee te denken.

Tiel - Het afgelopen jaar is in Tiel een eerste groepje JobHulpMaatjes opgeleid. Dit zijn vrijwilligers die een training krijgen om mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ te helpen richting (betaald) werk. Het maatjesproject is klein begonnen (4 maatjes). De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar: de maatjes hebben dit jaar al 5 werkzoekenden aan werk geholpen.

Het maatjesconcept lijkt dus te werken in Tiel. ''Daarom willen wij de komende tijd graag 8 nieuwe maatjes opleiden en inzetten. Oproep: kun je goed luisteren en heb je een beetje tijd beschikbaar om maatje voor iemand te zijn?'' Aanmelden via www.jobhulptiel.nl


JobGroups

In Tiel is er al zeven keer een JobGroups-cursus gehouden. ''Waarbij we ruim vijftig mensen hebben mogen ondersteunen in hun zoektocht naar werk.'' De volgende JobGroups-cursus start op vrijdag 17 november. Locatie: Inloophuis Tiel, Kerkplein 1, van 9.45 uur tot 11.45 uur. Deelname is gratis. Opgave via jobhulptiel.nl.

Meer berichten
Shopbox