Bij enkele bewoners van de Eduard Pielsstraat in Tiel zit de schrik er na de schietpartij van vorige week nog goed in. ''Ik voel me niet helemaal veilig hier." (Foto: Jan Bouwhuis)
Bij enkele bewoners van de Eduard Pielsstraat in Tiel zit de schrik er na de schietpartij van vorige week nog goed in. ''Ik voel me niet helemaal veilig hier." (Foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Na schietpartij Eduard Pielsstraat nu extra voorzichtig

Bij enkele bewoners van de Eduard Pielsstraat in Tiel zit de schrik er na de schietpartij van vorige week nog goed in. ''Ik voel me niet helemaal veilig hier."

Tiel - Op het eerste gezicht lijkt de rust enkele dagen na de schietpartij wedergekeerd in het rustige hofje, maar enkele bewoners zijn nog altijd niet bekomen van de schrik. Ze geven aan dat ze extra voorzichtig zijn sinds het incident, waarbij een persoon is gewond geraakt (zie kader).


Kogelgaten

Joey Versteeg zat thuis toen er woensdag aan het einde van de middag ineens twee luide knallen te horen waren. Hij dacht eerst aan zwaar vuurwerk, maar toen enkele minuten later de politie met meerdere eenheden de wijk in reed was duidelijk dat het om iets ernstigs ging. Binnen enkele minuten waren de wijkbewoners getuige van een grote politieactie, waarbij agenten met kogelwerende vesten aanwezig waren. Versteeg zag de kogelgaten in de deur van het huis zitten waarvoor de schietpartij even daarvoor plaatsvond.


Wildste verhalen

Het incident maakte veel indruk op de Tielenaar, zo vertelt hij. ''Ik ben normaal niet bang, maar dit is toch wel beangstigend. Ik kijk nu wel extra uit, zeker 's avonds. En ik heb kinderen, die natuurlijk ook vaak buiten zijn." Volgens hem was de sfeer in de wijk op de dagen na het incident 'heel naar, een beetje grauw'.

Hij vertelt dat enkele buurtgenoten net als hij nog steeds geschokt zijn. Op sociale media gingen al snel de wildste verhalen de ronde, vertelt hij.'' Over dat hier allemaal tuig in de buurt woont. Dat valt echt reuze mee." Het wijkje is enkele maanden geleden juist nog volledig opgeknapt.


Camera

Vanwege de schietpartij overweegt Versteeg om een camera voor zijn raam te hangen. Hij houdt er namelijk rekening mee dat zoiets nog eens kan voorkomen. Zeker omdat hij vermoedt dat de schietpartij het gevolg is van een conflict in het criminele circuit, al kan dat nog niet door de politie worden bevestigd. ''Ik zie regelmatig vreemde auto's de straat inrijden. Ik vertrouw het niet", aldus de wijkbewoner.


WhatsAppgroep

Hij is in gesprek met de woningbouwvereniging over de situatie en wil graag dat er actie wordt ondernomen. ''Ik wil graag dat er een WhatsAppgroep voor buurtpreventie wordt aangemaakt. Dan kunnen we elkaar toch waarschuwen als er wat aan de hand is."
Ook buurtgenoot Martin van Maren voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak. Hij wist niet wat hij zag toen hij woensdag vanuit zijn werk naar huis wilde rijden: zijn hele straat stond vol met agenten. Zijn vrouw zat op dat moment alleen thuis en kreeg veel telefoontjes van verontruste familieleden.''Het was enorm schrikken. Die angst is er nog steeds wel. Ik voel me niet helemaal veilig hier. Ik ben bang dat dit nog niet voorbij is."

Meer berichten
Shopbox