Martin en Rachel op hun lege oprit, met in de hand de foto van hun geliefde kever.
Martin en Rachel op hun lege oprit, met in de hand de foto van hun geliefde kever. (Foto: Tanja Brouwer)

Beloning voor gouden tip gestolen kever uit 1970

Nog maar een paar maanden stond de kever van Martin en Rachel op hun oprit aan de Voor de kijkuit in Tiel, toen hij werd gestolen. Het stel is ten einde raad, en doet er alles aan hun geliefde auto weer terug te vinden. Ze beloven een beloning aan diegene die met de gouden tip komt.

Door Tanja Brouwer

TIEL - Nu is hun oprit leeg, maar twee weken geleden stond daar nog de witte kever uit 1970. De diefstal in de nacht van 25 en 26 oktober is een waar drama voor Martin en Rachel. "We hebben de kever sinds juni, en hadden onze andere auto er voor weggedaan", vertelt Rachel. "Het was onze enige auto, maar ook onze grote hobby."


Ducttape

"We hebben nog niet de kans gekregen hem op te knappen", zegt Martin. "Zo zitten de oude stoelen er nog in, en is het dashboardkastje geplakt met ducttape. Wel hebben we er driepuntsgordels in gezet." Het stel heeft veel gedaan om de auto terug te vinden. Ze hebben camerabeelden opgevraagd van bedrijven rondom hun woning, aangifte bij de politie gedaan en op Facebook een oproep gezet.
"Ik geef de hoop nog niet op", zegt Martin. "De diefstal heeft veel verpest, maar de liefde voor de auto is er nog steeds."
Heeft u iets verdachts gezien of weet u meer over de diefstal? Neem dan contact op met de politie of met Martin en Rachel via rachelgrandia@gmail.com.

Meer berichten
Shopbox