Annelies Keijzer (l) en An Campagne van de werkgroep WintersBuren.  ''We willen de bezoekers met een knipoog naar de naderende feestdagen een sfeervolle avond aanbieden.''  (Foto: Cees Hoogteyling)
Annelies Keijzer (l) en An Campagne van de werkgroep WintersBuren. ''We willen de bezoekers met een knipoog naar de naderende feestdagen een sfeervolle avond aanbieden.'' (Foto: Cees Hoogteyling) (Foto: Cees Hoogteyling)

WintersBuren zonder kaarslicht

Begin vorige maand werd bekend, dat er na 15 jaar, dit jaar in ieder geval geen 'Buren bij Kaarslicht' zal worden georganiseerd. Dit bericht is als een bom ingeslagen. Er is wel voor Buren bij Kaarslicht reclame gemaakt. Ongetwijfeld zullen er veel mensen op zaterdag 16 december naar Buren komen.

Door Cees Hoogteyling

Buren - Voorzitter van de werkgroep, An Campagne: "We schrokken toen het bericht kregen en zijn te raden gegaan bij Stichting Evenementen Buren Stad. Het bestuur heeft positief gereageerd. Uit alle ondernemers is een werkgroep ontstaan. Met de hulp van Buren Stad hebben we een plan gemaakt. We hebben een werkgroep van vijf ondernemers. We willen de bezoekers, op zaterdag 16 december, met een knipoog naar de naderende feestdagen, een warme, sfeervolle, gezellige en feestelijke avond aanbieden. Het is onvoorstelbaar, de ondernemers hebben de handen ineen geslagen en de portemonnee geopend."

Kerstman

Annelies Keijzer, ook lid van de werkgroep: "Alle ondernemers van winkeltjes, horeca, musea, galeries, Synagoge en de St. Lambertuskerk, ze doen mee. Zij zullen de stad helemaal in kerstsfeer brengen. Eén van de vele hoogtepunten zal zijn, het officiële ontvangst van de kerstman, die op de arrenslee naar onze stad komt en door burgemeester Jan de Boer, verwelkomd zal worden. In de St. Lambertuskerk zullen koren zingen, er is op tal van plaatsen livemuziek. De bezoekers worden verwacht om 16.00 uur. We hebben ook aan de allerkleinsten gedacht. Voor hen zijn er vertellers en er is stadswandeling. We werken er hard aan om het programma af te ronden. De bezoekers ontvangen een flyer, waarop de activiteiten vermeld staan. Diverse koren en muziekverenigingen hebben hun medewerking toegezegd."

Meer berichten
Shopbox