Foto: Elly Kort, Lingecollege

Lingecollege-run voor ouderen Vrijthof: 10.700 euro

Leerlingen uit de vwo/havo/ISK-onderbouw hebben onlangs de Coopertest gelopen en daarmee geld ingezameld voor stichting Vrienden van Vrijthof.

Tiel - Eens in de twee jaar koppelt de sectie Lichamelijke Opvoeding (LO) van het Lingecollege de Coopertest die onderbouwleerlingen (leerjaar 1, 2 en 3) lopen, aan een goed doel. Dit jaar was dat voor de vierde keer. Bij de Coopertest wordt in 12 minuten tijd een zo groot mogelijke afstand afgelegd.

Donderdag werd in de grote pauze de cheque uitgereikt aan Lucien Tros, bestuursvoorzitter van Vrienden van Vrijthof. De uiteindelijke totaalopbrengst van maar liefst 10.700 euro werd enthousiast en zeer verrast in ontvangst genomen.

De top 3 van leerlingen die het meeste geld bij elkaar hebben gelopen, ontvingen een bon van Intersport: Jill Kempers, Boris van Giersbergen en Jana van der Wal. De klas die het meeste geld heeft opgehaald, is de havo/mavo-sportklas HM1A: alle leerlingen ontvingen een bioscoopbon.

We zijn zeer trots op de inzet van onze hardlopers en het mooie initiatief van Paul Weers, docent LO en zijn gymsectie, om als school wat te kunnen betekenen voor de Tielse maatschappij. Eerdere goede doelen van de Coopertest waren Stichting Heartbeart, CliniClowns en Stichting Leergeld Westbetuwe.

Vrienden van Vrijthof bekommert zich om de oude en ook jonge bewoners van verpleeghuis Vrijthof in Tiel.
De stichting laat met het geld wat Lingecollege heeft opgehaald wensen van bewoners in vervulling gaan. Bij het Vrijthof wordt een wensenboom opgezet waar bewoners hun wens in kunnen hangen. Op 14 februari worden de wensen die in vervulling gaan, bekend gemaakt.

Meer berichten
Shopbox