Docent Ronald Mulder samen met leerlingen aan de slag met programmeren.
Docent Ronald Mulder samen met leerlingen aan de slag met programmeren.

Lek en Linge zet Lego in als opstapje naar IT-carrière

Afstuderen met behulp van Lego, bij openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg kan het. Leerlingen van de vmbo-tl bovenbouw bestuderen bij hun projectvak Digital Science de programmeerbare variant Lego Mindstorms. Lek en Linge doet straks ook mee aan de First Lego League, de internationale scholierencompetitie.

Culemborg - Teamleider vmbo-tl Dennis Bosch en docent Ronald Mulder zijn er heilig van overtuigd: met het nieuwe vak Design en Innovation heeft Lek en Linge iets waardevols in handen. Leerlingen kunnen zich verdiepen in allerlei software. Mulder: "Iedere leerling leert de basis van programmeren. Je kunt ermee verder gaan, maar als programmeren je niet ligt zijn er talloze andere mogelijkheden. Foto's bewerken, een website bouwen, officepakketten doorgronden tot zelfs tot een stop motion film maken, the sky is the limit." Bosch vult aan. "Het is het vak van de toekomst. IT wordt steeds belangrijker en wij willen onze leerlingen daar op voorbereiden."

Op 24 november doen twee Lek en Linge-teams mee aan de regiofinale Rivierenland van de First Lego League. Die wordt gehouden op de eigen vmbo-locatie aan de Ina Boudier Bakkerstraat. In totaal twaalf teams maken een robot met Lego Mindstorms en verdiepen zich in 'water'. De regiofinale start om 15.30 uur met een openingswoord en is voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten
Shopbox