Zaterdag zijn aan de voedselbank de sleutels van een nieuwe koelbus overhandigd.(Foto: Jan Bouwhuis)
Zaterdag zijn aan de voedselbank de sleutels van een nieuwe koelbus overhandigd.(Foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Nieuwe 'koelbus' voor voedselbank Rivierenland

Op zaterdagmiddag 10 november zijn aan de voedselbank de sleutels van een nieuwe transport koelbus overhandigd. Uiteraard betekent de aanschaf van een nieuwe koelbus een forse investering voor een ideële organisatie als Voedselbank Rivierenland (VBR).

Culemborg - Zonder de hulp van verschillende organisatie was de nieuwe koelbus niet mogelijk geweest. In financieel opzicht is er nu sprake van een mooie samenwerking tussen Visscher Autogroep Culemborg, enkele ideële stichtingen, Visscher2Go/MyWheels en VBR. Vertegenwoordigers van deze organisaties waren bij deze feestelijke overdracht aanwezig. Onder wie ook meerdere chauffeurs van de voedselbank.

De nieuwe koelbus wordt door VBR via Visscher Autogroep geleased van een leasemaatschappij. Voor de jaarlijkse kosten ontvangt VBR een bijdrage van een ideële stichting, waardoor de kosten van de koelbus voor VBR beperkt blijven. Deze kunnen zelfs nog lager uitvallen doordat de koelbus via Visscher2Go/MyWheels kan worden ingezet als deelauto door geregistreerd personen. Inzet als deelauto is mogelijk op tijden dat VBR de koelbus niet gebruikt voor haar eigen activiteiten. Deze nieuwe auto vervangt de 12 jaar oude koelbus.

Voedselbank Rivierenland wil een bijdrage leveren aan de verzachting van de armoede.

Meer berichten
Shopbox