De 258.175 sigaretten van Margriet Hunfeld


De 258.175 sigaretten van Margriet Hunfeld

Waarom mijn vader 258.175 sigaretten rookte, is de intrigerende titel van de biografie van de Utrechtse jurist en zakenbankier Alfons Hunfeld.

Culemborg - Zijn dochter de Culemborgse journaliste Margriet Hunfeld schreef het boek. Hij was 33 toen ze werd geboren, zij was 18 toen hij op 51-jarige leeftijd stierf. Ze heeft hem nauwelijks gekend, een reden voor haar om op onderzoek uit te gaan. En daarbij de vraag: pleegde hij nu zelfmoord of niet? Het boek is meer geworden dan alleen een biografie. Het is ook een fascinerend portret van leven tegen het decor van twee wereldoorlogen. Het verhaal van de rijke prominente Utrechtse familie is tegelijkertijd een tijdsbeeld vol nuancering en contrasten.

Op zondagmiddag 19 november vindt de feestelijke presentatie plaats in de Grote of Barbarakerk van Culemborg. Margriet Hunfeld licht de achtergronden van dit boek toe en vertelt over valkuilen en vergezichten die ze tegenkwam bij haar onderzoek in de archieven. Martijn Willers, winnaar van de Dutch Classical Talent Award, speelt op de vleugel enkele korte werken van Xander Hunfeld (neef) en vocalist Jolieke Sorber presenteert songs met het vader-dochter thema.

Zondag 19 november 15.00 uur (deuren open 14.30uur) Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2. Toegang vrij, de hoed gaat rond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden