Logo zakengidstiel.nl


Pioniers van het OndernemersLab. (Foto: R. Setz)
Pioniers van het OndernemersLab. (Foto: R. Setz) (Foto: R. Setz)

Het OndernemersLab verhuist in Culemborg

Ruim een jaar geleden startte het OndernemersLab op het terrein van Bouwbedrijf In den Eng aan de Parallelweg West. John in den Eng bood een groep startende ondernemers onderdak om in een leegstaande loods als startende ondernemer te experimenteren.

Culemborg - Het werd een broed- en ontmoetingsplaats voor ondernemers die laagdrempelig zelf aan de slag wilden met hun initiatief. Een springplank naar ondernemerschap en een stap om tot een andere vorm van gebiedsontwikkeling te komen.
In de loods startten afgelopen jaar verschillende ondernemers. Peter Voshol (Brood Leeft) opende een bakkerij voor natuurbrood, Camiel Heunks (C-ZWAM) startte een kwekerij voor de kweek van oesterzwammen op koffiedik (uit Culemborg) en Edo Cvitko vestigde in de loods zijn werkplaats voor las- en smeedwerk.

Gerdien Dijkstra bouwde haar tiny house van gebruikt materiaal, Channa Cohen Stuart (Terra Archeologie) creëerde een plek voor het conserveren van archeologische vondsten.

Binnenkort zullen de ondernemers ruimte moeten maken voor de verdere ontwikkeling van het stationsgebied. Vanuit de startende groep zal daar alleen de tiny house worden afgebouwd.

Nieuwe duurzame en innovatieve initiatieven zijn in het OndernemersLab welkom.

Meer informatie via Channa Cohen Stuart channacs@icloud.com.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox