Logo zakengidstiel.nl


Foto: Theo van Dam

Cantate trekt weer veel bezoekers

Voor de tweede keer werd in de Grote of Barbarakerk de historische kindercantate van Bernhard Zweers (1890) of te wel de Sint Nicolaas Cantate.

Culemborg - In een volle kerk traden o.a. de koorklas Culemborg van Hein Franssen, het Kiko Kinderkoor van Maaike Steenbeek en het Culemborgs mannenkoor OBK dat onder leiding stond van Bas Kuijlenburg. Zij kregen muzikale ondersteuning van het strijkkwartet o.l.v. Tjitske Kwakkel-Homa. Solisten waren Jan van den Berge en bariton Bas Kuijlenburg. Laatstgenoemde was ook de dirigent van het grote koor, terwijl hij ondersteuning op piano kreeg van mede-initiatiefnemer Hein Franssen.

Het was een kortdurende cantate, waarbij ook enkele Sinterklaasliedjes niet ontbraken en wie niet genoeg kreeg van de Sinterklaasliedjes, kon na afloop van de cantate nog enkele liederen zingen.

Net als vorig jaar werd er weer enthousiast geluisterd en was iedereen tevreden na afloop van dit grote koorgebeuren.

De organisatie van deze cantate was in handen van “De Roos van Culemborg”. En wie wat wilde bijdragen aan de grote kosten kon wat deponeren in de hoge hoed die bij de uitgang stond.

Meer berichten

Shopbox