Ballet de notenkraker

CULEMBORG – Vorig jaar was de uitvoering van het balletstuk de Notenkraker, dat uitgevoerd werd door het ballet uit Kiev, een groot succes. Dit was dan ook de reden om het dit jaar op eerste kerstdag in de Gelderlandfabriek te herhalen. De kaartverkoop liep uiteindelijk zo hard dat besloten werd om ook op tweede kerstdag een voorstelling te geven.

Met de choreografie van De Notenkraker liet Radu Poklitaru een sprookje zien. Een sprookje waarin Clara mijmert over liefde en geluk en droomt over meneer en mevrouw Stahlbaum die veranderen in muizenkoning en muizenkoningin. En over haar lievelingspop "De notenkraker", die haar peetvader Drosselmeyer voor haar heeft gemaakt. Alles blijkt echter net iets anders te lopen dan het in eerste instantie lijkt.

Volgens bezoekers was de voorstelling een feestelijk vermaak voor de hele familie. Fanatiekelingen van vorig jaar vonden de show zeker niet onderdoen aan die van vorig jaar. Tijdens de donkere dagen in Tiel was dit volgens hun een leuke tijdsbesteding. Velen bezoekers hopen het ballet uit Kiev volgend jaar nog een keer te bewonderen.

 
 
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden