Een aantal lopers trekken nog een laatste sprint tot aan de finish bij de Betuwehal. (Foto: Rob Hirschmann)
Een aantal lopers trekken nog een laatste sprint tot aan de finish bij de Betuwehal. (Foto: Rob Hirschmann) (Foto: Rob Hirschmann)

Professionelere aanpak werpt vruchten af bij Oliebollenrun

Door meer reclame te maken en verenigingen actiever te benaderen verwelkomde de organisatie van de Oliebollenrun op Oudejaarsdag veel meer hardlopers dan voorheen.

Tiel - Onverwacht succes zorgt soms ook voor onvoorziene probleempjes. Bij de jaarlijkse Oliebollenrun in Tiel, dat voor de vijfde keer werd georganiseerd, liepen er zóveel mensen mee dat de organisatie niet genoeg chips had voor de tijdwaarneming. Het mag de pret van de lopers en de organisatie niet deren: in totaal liepen er bij de race op Oudejaarsdag ruim driehonderd lopers mee: ruim honderd meer dan vorig jaar. "Het is echt extreem druk dit jaar. Zoveel inschrijvingen hadden we echt niet verwacht. Vooral na de kerstdagen liep het echt storm", vertelt organisatielid Frank Schoots tijdens de race.

Promotie

Hij maakt deel uit van ondernemerscollectief JCI De Betuwe, dat elk jaar meerdere evenementen in de regio organiseert. "We zijn in juli bij elkaar gaan zitten. Toen spraken we af dat we veel meer reclame moesten maken en dat we actief sportclubs moesten gaan benaderen." Zo gezegd, zo gedaan: de organisatie promootte het evenement onder andere veelvuldig via Facebook. Een van de sportverenigingen die werd benaderd, was atletiekvereniging Astylos. Die club zorgde voor professionele tijdregistratie. Deelnemers konden bij hun inschrijving meteen wat oliebollen van banketbakkerij Jan Pieter Duin bestellen. De bakker doneert een deel van zijn opbrengst aan Team Move2Ur (zie kader). Al die extra moeite zorgde voor de organisatie dus voor het gewenste effect. Hoeveel geld er precies is opgehaald, is nog niet bekend, maar de 1500 euro van vorig jaar is in ieder geval ruim overschreden.

Wind

Deelnemers konden kiezen uit tussen twee afstanden: vijf en tien kilometer. De start was bij de Betuwehal in Tiel. De route liep vervolgens onder meer langs het Inundatiekanaal, over de dijk en door Passewaaij. Lopers genoten van het prachtige parcours, maar hadden het wel zwaar door de straffe wind. Jeroen Velders uit Tiel was op de tien kilometer het snelst. Voorafgaand aan de race voor volwassenen was het tijd voor de Kids Run, waaraan zo'n dertig kinderen deelnamen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Nieuwsoverzicht

Meer berichten