Theo en Janny in hun unieke platenzaak waarvan er steeds minder nin Nederland zijn.. (Foto: Jan Woldberg)
Theo en Janny in hun unieke platenzaak waarvan er steeds minder nin Nederland zijn.. (Foto: Jan Woldberg) (Foto: Jan Woldberg)

'Johan Derksen is onze vaste gast'

Waar de één na de andere platenzaak bezwijkt onder het geweld van Spotify, blijft Triple. J. Records van Theo en Janny Jansen, al 30 jaar fier overeind.

Tiel - Jansen vertelt: "Ik woonde in Opheusden, werkte in de bouw, maar werd afgekeurd. Ik wilde mijn droom achterna. Ik ben een muziekfanaat en had thuis 5000 lp's.''
''Van mijn spaargeld kocht ik nog eens 1000 platen en mijn platenzaak was geboren. We zijn van start gegaan in de binnenstad van Tiel, maar na 15 jaar uitgeweken naar de Sportparklaan. Nu staan er 80.000 cd's en 4000 lp's."

Blues koffieshop

Terwijl zijn vrouw Janny met vaste gast Piet de koffie uitserveren, steekt Theo van wal. "Mijn grote passie is de blues en met name de bluesrock."
Theo bleek een neus te hebben voor de meest 'obscure' bluesartiesten.
Al snel kwamen vanuit het hele land de liefhebbers naar zijn zaak. Bluesartiesten zoals Julian Sas en Rob Orlemans zijn bezoekers van het eerste uur en gingen regelmatig met tientallen platen de deur uit. Zij lieten zich graag inspireren door de platen die ik hen had voorgesteld.'' Niet alleen muzikanten maar ook de nationale blues-bromsnor van VI, Johan Derksen, is vaste gast bij Theo.

Lol

"Als Johan Derksen op televisie weer eens verwijst naar mijn zaak heb ik de volgende dag tientallen klanten meer."
Jansen doet het voor de lol en gaat door tot hij erbij neervalt. Piet runt een platenzaak maar het is eigenlijk een soort blues-ouderensoos met gratis koffie, waar je naast een uniek bluesplaatje, ook een t shirt van je favoriete artiest in de maat 4 x XL kunt kopen.
Wie van nostalgisch vinyl en een gezellige sfeer houdt is Triple. J. Records beslist een aanrader.


Adres

Triple J Records Sportparklaan 28, Tiel is zaterdags open van 10.15 tot 17.00 uur.

Meer berichten