Patrick van Antwerpen (33) uit Tricht met één van zijn vele prijzen.
Patrick van Antwerpen (33) uit Tricht met één van zijn vele prijzen. (Foto: Rob Hirschmann)

Sterkste krachtpatser in Schotse kilt komt uit Tricht

Patrick van Antwerpen (33) uit Tricht is sinds kort de eerste indoor Nederlands Kampioen Highland Games, een combinatie van traditionele Schotse krachtsporten.

Tricht - De Highland Games bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder de caber toss (paalwerpen). Daarbij is het de bedoeling om een zware boomstam zó te werpen dat hij kantelt en loodrecht op de grond valt. De jury bepaalt het aantal punten. Een ander onderdeel is de stone put, dat vergelijkbaar is met kogelstoten. Alle deelnemers dragen tijdens zo'n evenement een traditionele Schotse kilt.

Doorbraak

2017 was het jaar van de doorbraak voor de oersterke Trichtenaar. Van Antwerpen eindigde op het WK in Noorwegen als vierde en won vorig jaar de titel tijdens het eerste NK Indoor in Veldhoven. Die prestaties zijn binnen zijn sport niet onopgemerkt gebleven. "Ik heb in het afgelopen jaar mijn naam gevestigd in die wereld. Ik krijg daardoor nu uitnodigingen uit de hele wereld." Van Antwerpen hoopt dit jaar op het WK het podium te halen. Maar dat is niet het enige: er staat ook een reis naar Schotland op het programma. De Trichtenaar neemt dan in een week tijd deel aan vijf Highland Games - wedstrijden op verschillende plaatsen in Schotland. "Daar staan bij elke wedstrijden duizenden mensen te kijken."

Meer berichten