De dozen met nieuw schoolmateriaal werden vrijdag uitgepakt en een plaatsje gegeven. Meester Snel en  Willems zijn blij met zoveel handen.
De dozen met nieuw schoolmateriaal werden vrijdag uitgepakt en een plaatsje gegeven. Meester Snel en Willems zijn blij met zoveel handen. (Foto: Cees Hoogteyling)

Na brand gingen de kinderen maandag gewoon weer naar school

Zondag 31 december werd Meteren opgeschrikt door een grote uitslaande brand bij de Meester Aafjeschool. Naar de oorzaak wordt door de politie onderzoek gedaan. De brand die enkele lokalen verwoestte, kan zijn veroorzaakt door vuurwerk of is aangestoken.

Door Cees Hoogteyling

Meteren - De geschatte schade bedraagt zo'n zes ton. De naastgelegen school De Schakel heeft veel roetschade. "Bij al het slechte nieuws hebben we ook goed nieuws te vertellen", zo zegt directeur Willem Snel. "Voor alle kinderen is maandag de school weer open gegaan. Zoveel mensen, iedereen die bij de school is betrokken met daaronder ook veel ouders, hebben deze week onvoorstelbaar veel werk verzet. Dat heeft het mogelijk gemaakt dat alle ruim vierhonderd kinderen toch gewoon naar school zijn gekomen." Zoals in alle zaken wordt Snel bijgestaan door Stanley Willems. Als ze net uit de vergadering komen, vertellen ze hoe de vlag erbij hangt en over hoe de beschikbare ruimte de komende maanden zal worden benut.

Positief blijven

"We kunnen weer een beetje lachen", zegt Stanley Willems. "Ook wij hadden ons de jaarwisseling en de vakantie anders voorgesteld. Deze brand heeft niet alleen op ons als personeel een grote impact gehad, maar ook op de inwoners en kinderen van Meteren."

Ze vertellen ons liever niet meer achterom te kijken, ze willen uit deze donkere dagen vooral het positieve halen. De vier kleuterklassen die zijn getroffen door de brand zijn helemaal leeg. Een spouwmuur, plafondplaten en een stuk van het dak moeten worden afgebroken. Tijdens het gesprek, komt het bericht dat de leverancier van leermiddelen, morgen met een levering voor de deur staat. "Alleen dat zal al een vijftigduizend euro zijn. Morgen is er weer een hele ploeg mensen, personeel en ouders, die helpen met de inrichting. Door de samenwerking met de Buitenschoolse Opvang, is er veel gerealiseerd."

Door de school lopende, toont Snel, hoe de oplossing is gevonden wat betreft de lokalen. De stichting Salvage is nog druk bezig de troep op te ruimen. "Naast alle hulp hebben we ook van de betreffende instanties alle medewerking gehad. Zondag had Cor van Tilburg van de gemeente al geregeld, dat we met de verzekering om de tafel zaten en er een plan van aanpak kon worden gemaakt. Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat dit ons is overkomen. Altijd als de laatste van ons of de BSO de school verlaat, wordt het hek op slot gedaan." Voor de aanvang van de kerstvakantie heeft Stanley Willems nog, net als altijd voor de vakanties, een extra rondje plein gehouden en was ervan overtuigd dat alles veilig was.

Meer berichten