Creatief producente Geerte van der Horst, opgegroeid in Tiel, wil met TUUT haar unieke visie op dementie delen.
Creatief producente Geerte van der Horst, opgegroeid in Tiel, wil met TUUT haar unieke visie op dementie delen.

Afstudeerfilm over Alzheimer door HKU-student

Elke twaalf minuten komt er iemand met dementie bij. Helaas is er nog steeds geen medicijn voor de ziekte, en hoewel er veel onderzoek gedaan wordt zijn we nog beperkt tot het onder de aandacht brengen van het probleem. Dit is de aanleiding tot het realiseren van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) afstudeerfilm TUUT.

Tiel - Creatief producente Geerte van der Horst, opgegroeid in Tiel, wil met TUUT haar unieke visie op dementie delen. Uitgaande van wat een persoon met dementie nog wél kan, heeft ze vanuit persoonlijke ervaringen samen met Robin de Ridder, afgestudeerd aan de HKU in 2016, het verhaal ontwikkeld. De film is een uniek project dat de kijker nieuwe inzichten geeft in omgaan met dementie. TUUT is gebaseerd op het verhaal van Geerte haar eigen, Twentse, familie. Een persoonlijke, korte fictiefilm die dicht bij de realiteit komt en taboes niet uit de weg gaat. Met TUUT wilt zij het gesprek aangaan over dementie door op een luchtige en herkenbare manier haar eigen ervaringen te delen.

Eind maart zijn de opnames voor TUUT op Erve Deperman in Twente. Een prachtige locatie die de juiste, huiselijke, sfeer voor de film uitstraalt. Tot die tijd is de volledige crew druk bezig met de productie en vormgeving van de film. Half juni zullen we TUUT afronden en insturen naar verschillende filmfestivals, waaronder het grote Nederlands Filmfestival. Een belangrijk aspect voor de realisatie van TUUT zijn de financiën. Om TUUT te kunnen maken hebben we steun nodig. Via CineCrowd loopt een crowdfundings campagne. In 40 dagen hopen we een groot deel van het budget op te halen.

cinecrowd.com/tuut

Meer berichten