De school viel op door de actieve rol tijdens de landelijke Week tegen Pesten.
De school viel op door de actieve rol tijdens de landelijke Week tegen Pesten.

Lek en Linge: nominatie Verdraagzaamheid Awards

Openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg is blij verrast met de nominatie voor de Verdraagzaamheid Awards. De school dankt de uitverkiezing aan de actieve bijdrage tijdens de landelijke Week tegen Pesten en doet mee aan de eerste voorronde voor de titel Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

Culemborg - De verkiezing van Consulaat (voor organisaties) en Consul (voor individuele personen) is een initiatief van het Paleis van de Verdraagzaamheid. Deze stichting heeft als doel initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen. Dat doet ze door het hele jaar initiatieven te volgen die op de een of andere manier de verdraagzaamheid bevorderen. Bij de eerdere individuele nominaties staan onder andere prominenten als burgemeester Ahmed Aboutaleb, advocaat Inez Weski en voetballer Dirk Kuyt.

Lek en Linge schaart zich dit jaar ook in het rijtje en is een van de vijf genomineerden voor de eerste van drie voorronden. De school viel op door de actieve rol tijdens de landelijke Week tegen Pesten in september vorig jaar. Die week heet bij Lek en Linge 'Week van de Verdraagzaamheid'.

De verkiezing kent drie voorronden en een finale. Voor allebei de titels zijn vijf finaleplaatsen.

Stemmen kan via www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl.

Meer berichten