Foto: P. Bikker

Petitie meer dan 1.700 keer door bewoners ondertekend

Inmiddels hebben meer dan 1.700 bezorgde inwoners van Tiel de petitie van ‘Anders Wonen Nee’ ondertekend. De gemeente heeft besloten ‘een stap terug te doen’ in het proces en het definitieve besluit tot na de zomer uit te stellen.

Tiel - In een persbericht laat de gemeente Tiel weten dat zij een stap terug doet in het proces en in gesprek willen met belanghebbenden. ''Of dit leidt tot andere besluitvorming is nog maar de vraag. Eerdere gesprekken hebben niet geleid tot een ander besluit'', stelt het Burgerinitiatief Anders Wonen Nee.

De bezorgde bewoners zijn blij met deze eerste stap, maar stelt tegelijkertijd vast dat de locatie in het Linge-Waalpark nog steeds niet van de baan is. Een woordvoerder van de gemeente liet weten aan de krant De Gelderlander dat de locatie aan de Reuchlinlaan wat de gemeente betreft nog overeind staat ''Wij stellen deze niet ter discussie."

Het burgerinitiatief stelt: ''Het lijkt er op dat de gemeente Tiel door het uitstellen van het besluit, zij dit politiek gevoelige dossier buiten de gemeenteraadsverkiezingen willen houden. Het tegendeel is natuurlijk waar. ‘Anders Wonen Nee’ zal de politiek scherp houden en de bezorgde inwoners blijven informeren.''

De petitie van ‘Anders Wonen Nee’ is te vinden via de website www.anderswonennee.nl of petities.nl.

Meer berichten