Laatste nieuwjaarstoespraak van burgemeester. (Foto: Jan Bouwhuis)
Laatste nieuwjaarstoespraak van burgemeester. (Foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Burgemeester De Vries wil namen van overlastgevers

"Ga er maar eens lekker voor staan. We vieren vandaag niet alleen het nieuwe jaar, maar ook het veertig jarig bestaan van onze gemeente. Daarom is mijn toespraak twee keer zolang zijn als gebruikelijk."

Door Bert Leenders

Neerijnen - Met deze woorden opende Burgemeester Harry de Vries van Neerijnen zijn traditionele nieuwjaarstoespraak. Zijn toespraak was inderdaad lang. Maar niemand vond dat erg. Hij was bijzonder boeiend en wekte regelmatig op de lachspieren. De burgemeester constateerde dat Neerijnen een gezonde gemeente is. In de veertig jaar van het bestaan van de gemeente is het aantal inwoners ieder jaar gegroeid van 9.824 in 1978 naar 12.407 op 1 januari 2018. De Vries was erg tevreden over de gang van zaken in het afgelopen jaar. Absolute hoogtepunten waren de 'Samenloop voor Hoop' en het winnen van de publieksprijs door de corsoclub Neerijnen.

Een punt had hem behoorlijk geraakt. Dat waren de vernielingen en brandjes en het verkeerd gebruik van vuurwerk door de jeugd in Ophemert en Waardenburg. De burgemeester wil graag met die jongeren in contact komen. De Vries geloofde niet dat niemand in de beide dorpen de overlastgevers kende en riep iedereen op om namen aan hem door te geven. Niet om hen te veroordelen of te straffen maar om samen met hen van de jaarwisseling 2018 - 2019 een geweldig feest te maken en de fusie te vieren.

Meer berichten