Forse boete voor afvalzak bijplaatsen

Eind 2017 heeft Avri de openbare brengcontainers voor plastic verpakkingen en drankkartons definitief weggehaald. Helaas zijn er toch nog inwoners die de zakken met dit afval op die plekken neerleggen. Dat mag niet en het zorgt voor veel overlast en vervuiling. Op verzoek van de gemeente blijft Avri extra controleren, ook in het weekend. Overtreders krijgen een boete van 104 euro.

Tiel - Op de plekken waar eerst de containers stonden staan gele borden. Hierop is te lezen dat het verboden is om de zakken met plastic verpakkingen en drankkartons op die plekken aan te bieden. Ook hebben handhavers extra gecontroleerd.

Tot nu toe hebben meer dan twintig mensen een bekeuring gekregen. Zonde van het geld en ook helemaal niet nodig.

Iedere inwoner kan de zakken met plastic verpakkingen en drankkartons één keer per twee weken op de ophaaldag gewoon aan de straat zetten.

In het centrum en bij hoogbouw in Tiel is er zelfs iedere week een ophaaldag. Die ophaaldagen staan in de Avri-app en op www.avri.nl.


Extra controles

Er zijn nog steeds mensen die het plastic afval achterlaten op de plekken waar eerst de containers stonden. Handhavers van Avri blijven de komende tijd controleren, ook in het weekend.

Meer berichten