Liesbeth Indemans (l) en Louise Engbers bij het fornuis waar een groot deel van de maaltijd zal worden gekookt.    (foto: Cees Hoogteyling)
Liesbeth Indemans (l) en Louise Engbers bij het fornuis waar een groot deel van de maaltijd zal worden gekookt. (foto: Cees Hoogteyling) (Foto: Cees Hoogteyling)

Wereldmaaltijd Kerk Avezaath: Samen eten zonder smartphone

Op maandag 12 maart wordt in Kerk Avezaath voor de 12e keer een Wereldmaaltijd gehouden. Dat gebeurt in de Sint Lambertuskerk. Samen communiceren en bewust worden dat er bij de huidige wereldvoedselproductie voor iedere dag voor iedere wereldburger eten is.

Door Cees Hoogteyling

Kerk Avezaath - Omdat een groepje inwoners van Avezaath het gevoel had dat de inwoners, ondanks dat er veel vereniging zijn in het dorp, weinig van elkaar wisten. De Wereldmaaltijd werd in het leven geroepen. Die heeft niet alleen de inwoners op een andere manier met elkaar in contact gebracht. Samen praten ze over het voedselprobleem en wat we niet allemaal weggooien of niet gebruiken. Kruiden of vruchten die we dagelijks in de natuur kunnen vinden en niet gebruiken.

Enthousiaste groep

Liesbeth Indemans en Louise Engbers maken deel uit van de enthousiaste groep van vijf vrijwilligers. "Hier op dit fornuis wordt een deel van de maaltijd gekookt", zegt Louise. "Het moment van eten is een moment van samen zijn en contact hebben met elkaar. Samen face to face met elkaar communiceren. Dan merken we ook hoeveel eten er dagelijks overblijft en misschien wel in de groencontainer verdwijnt." Aan de keukentafel vertellen de dames, dat de belangstelling voor de Wereldmaaltijd groeiende is.

Maaltijd voor jong en oud

Volgens hen is communiceren belangrijk. Dat een maaltijd mensen met elkaar verbindt, daarover zijn ze heel duidelijk. Het samen koken, zorgt al voor onderlinge verbinding. Liesbeth Indemans: "We zouden het fijn vinden als ook jonge mensen aanschuiven. Iedereen is welkom, van waar dan ook. Welke huidskleur, kerk of buitenkerkelijk, het doet er niet toe."

De kosten zijn 7,50 euro. Voor de koks is het prettig, vooraf te weten hoeveel mensen er ongeveer komen.Dat kan door even een telefoontje te plegen met Liesbeth Indemans 0344-682397of Jacqueline Kat 0344-681500 of een mailtje: wereldmaaltijd@xs4all.nl graag voor 5 maart. U bent van harte welkom.

Meer berichten